Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith oppermachtig tegen Dirk van Duijvenbode

Na zijn eenvoudige 6-0 overwinning op de Duitser Nico Kurz kwam Dirk van Duijvenbode zondagmiddag een zwaardere tegenstander tegen. Voormalig jeugd-wereldkampioen Michael Smith was zijn tegenstander.

Smith mocht de partij beginnen en opende meteen met een 180-score. Met een 80-finish in 15 darts ging de eerste leg dan ook naar ‘Bully Boy’. Van Duijvenbode kreeg in de tweede leg kansen genoeg om zijn leg te behouden, maar verknoeide deze. Smith profiteerde met een geraakte dubbel 3 en brak de Nederlander. Smith zette sterk door en met een 14-darter verzilverde de Engelsman de break. In de vierde leg deelde Smith opnieuw een tik uit aan Van Duijvenbode. Met de ‘Aubergenius’ op 48 gooide Smith 83 uit, via de dubbel 9 om Van Duijvenbode opnieuw te breken.

Met een 4-0 voorsprong had Van Duijvenbode niet veel ruimte meer om foutjes te maken en moest hij in de achtervolging. Hij opende deze achtervolging goed door in de vijfde leg 87 te finishen op de bulls-eye. De Nederlander wist dit echter geen vervolg te geven. Smith raakte de dubbel 10 in de zesde leg en hiermee brak hij Van Duijvenbode meteen terug. Het betekende ook dat Smith, met deze 5-1 voorsprong, op matchpoint kwam. Het zat er ook in de laatste leg niet in voor Van Duijvenbode. Smith nam al snel afstand en tekende met een 13-darter voor de 6-1 overwinning.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 102,58 / 54,5%
Dirk van Duijvenbode: 92,72 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *