Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - Premier League 2024

Michael Smith sluit Premier League met zege in Sheffield

Donderdagavond stond de laatste reguliere Premier League-avond op de planning. In Sheffield was nog één ticket voor de finale in Londen te verdienen.

In Sheffield ging het dus maar om één ding: wie mag er als vierde speler ook volgende week in Londen nog terugkomen? Michael Smith en Nathan Aspinall mochten in een rechtstreeks duel uit gaan vechten wie er met dit felbegeerde plekje vandoor ging. Tot 3-3 bouwde de spanning langzaam op naar een hoogtepunt, met ‘Bully Boy’ als grote overwinnaar. De voormalig wereldkampioen vond achtereenvolgend finishes van 136 en 132, waarmee hij Aspinall de doodsteek gaf. De tranen vloeiden over het gezicht van Smith nadat hij met een 14-darter de zege greep.

De spanning in de overige wedstrijden leek wat te ontbreken. Wright wilde nog wel graag tegen Littler, maar moest toezien hij het 17-jarige supertalent weer de show stal. ‘The Nuke’ wist met een 120-finish via drie keer tops weer voor een memorabel moment te zorgen. Luke Humphries rekende af met Gerwyn Price, die al tijdens de wedstrijd niet veel plezier meer uitstraalde. Na de wedstrijd liet hij via zijn Instagram ook weten blij te zijn dat de Premier League ‘eindelijk over is’. Michael van Gerwen en Rob Cross maakten er nog wel een mooi potje van om de kwartfinales af te sluiten. Ondanks een gemiddelde van 111 kwam onze landgenoot snel met 4-1 achter, maar door vijf legs op rij te winnen liep hij toch nog als winnaar van het podium. Met een nieuw setje pijlen tankte hij zo wat vertrouwen.

Slechte generale repetitie voor Van Gerwen

Wat volgde mag worden aangeduid als een generale repetitie voor volgende week. In Londen nemen Luke Littler en Michael Smith het tegen elkaar op, net zoals Luke Humphries en Michael van Gerwen. Dezelfde duels werden ook afgewerkt in Sheffield, waar vooral Littler blij zal zijn geweest dat het een test was. Ondanks een 4-1 voorsprong gaf hij de zege uit handen, iets wat hij over zeven dagen absoluut niet zal willen doen. Voor Michael van Gerwen geldt hetzelfde: met Luke Humphries krijgt hij een hele flinke opdracht voor de kiezen. Bij poging één liep dat niet goed af. Humphries greep al snel een 4-1 voorsprong, waarna ‘Cool Hand Luke’ de Nederlander nooit meer helemaal terug liet komen en met 6-3 won.

Finale

De finale tussen Michael Smith en Luke Humphries werd begonnen door Smith. De eerste twee legs gingen met de darts mee, totdat Smith problemen op de dubbel kende in de derde leg. Na negen pijlen stond hij op 105, maar zeven gemiste dubbels later stond het 1-2 voor Humphries. In de vierde leg produceerde Humphries een fraai huzarenstukje met een 170-finish, maar desondanks gaf Smith zich niet gewonnen. Een knappe 140-finish van ‘Bully Boy’ bracht hem terug tot 2-3. Humphries kreeg één pijl vanaf 130 voor de derde 100+-finish op een rij, maar miste. Smith profiteerde gretig, gooide 96 uit en kwam weer op gelijke hoogte. Met een 100-finish kwam Smith voor het eerst sinds de eerste leg weer op voorsprong en met een 13-darter kwam ‘Bully Boy’ zelfs op matchpoint. Een geweldige comeback van Smith werd bekroond in de laatste leg met een 14-darter. Michael Smith kroonde zich tot winnaar in Sheffield.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 100,16 / 40%
Luke Humphries: 95,36 / 25%

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Littler 6-4 Peter Wright
Michael Smith 6-3 Nathan Aspinall
Luke Humphries 6-4 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 6-4 Rob Cross

Halve Finales
Michael Smith 6-5 Luke Littler
Luke Humphries 6-3 Michael van Gerwen

Finale
Michael Smith 6-3 Luke Humphries

Eindstand

  1. Luke Littler 40 (+30) | 4 titels
  2. Luke Humphries 36 (+42) | 4 titels
  3. Michael van Gerwen 29 (+8) | 4 titels
  4. Michael Smith 29 (-2) | 2 titels
  5. Nathan Aspinall 25 (+4) | 2 titels
  6. Rob Cross 17 (-15)
  7. Gerwyn Price 12 (-27)
  8. Peter Wright 4 (-43)
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *