Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith sluit Premier League winnend af

Michael Smith heeft op de laatste reguliere avond van de Premier League de titel gepakt. In Newcastle versloeg hij Jonny Clayton in de finale: 6-4.

De reguliere fase van de Premier League 2022 werd in Newcastle afgesloten met een finale tussen Jonny Clayton en Michael Smith. 10.000 pond was er nog te verdienen, terwijl Smith nog een extra 5.000 pond kon verdienen door nog op te schuiven naar plek zes. De Engelsman ging hier vol overgave voor. Hij strafte in leg één meteen een misser van Clayton af, waarna hij zijn eigen leg hield in 13 pijlen. Een 12-darter leverde nog een break op, waarna hij met een 17-darter nog meer schade voor Clayton aanrichte: 4-0.

De Welshman gaf zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen. Met legs in 18, 13 en 16 pijlen verkleinde hij de achterstand tot 4-3. Er gloorde weer wat hoop, maar toch was het Smith die er met de zege vandoor ging. Het moest tot de laatste avond duren, maar ‘Bully Boy’ greep zo dan toch eindelijk een titel. Voor Clayton wachten de Play-Offs, voor de Engelsman zit de Premier League er op.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 94.12 / 60%
Michael Smith: 98.77 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *