Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael Smith

Michael Smith succesvol op laatste dag Super Series 7

Afgelopen vrijdagmiddag was de laatste dag van Super Series 7 in Barnsley. Na titels van Dimitri van den Bergh, Calln Rydz en Rob Cross werd de laatste titel van de week gewonnen door Michael Smith. Hij versloeg Ross Smith voor de tweede keer dit jaar in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De laatste dag van de Super Series ging van start met 127 spelers, Jason Lowe en Mervyn King waren afwezig. De PDC kon slechts één vervanger (Derek Coulsen) regelen, waardoor Joe Cullen een bye kreeg naar de tweede ronde. Veel geplaatste spelers wisten hun eerste ronde wel te overleefden. Voor Dimitri van den Bergh, Krzysztof Ratajski, Martijn Kleermaker, Ryan Searle, James Wade en Dave Chisnall was dit niet het geval. Een ronde later vond Peter Wright verrassend zijn waterloo, hij veroor met 6-1 van Gavin Carlin en won niet voor de vijfde keer de laatste dag van de Super Series. Ook Joe Cullen en Danny Noppert kwamen niet verder dan de tweede ronde. Veel ongeplaatste spelers kwam ver in het toernooi. Zo bereikten Karel Sedlacek, Danny Baggish, Ricky Evans en Florian Hempel de laatste 16. De laatstgenoemde kende zijn beste resultaat in de PDC tot zover, hij behaalde de halve finales waar Michael Smith te sterk was. Met dit resultaat staat de Duitser virtueel op het WK, waar hij zijn debuut kan gaan maken als hij deze positie vasthoudt tijdens de laatste 3 Players Championships.

Opnieuw was er perfectie voor Madars Razma. Donderdagavond gooide hij een 9-darter in de halve finales tegen Rob Cross, vrijdagmiddag deed de Let het in de beslissende leg in de tweede ronde tegen Luke Humphries. Met scores van 174 en 171 gooide ‘Razmatazz’ 156 uit voor de perfecte leg.

De finale werd rond 18:30 gespeeld tussen Michael Smith en Ross Smith, net als tijdens Players Championship 10. Michael Smith won op weg naar de finale o.a. van Maik Kuivenhoven, Ricky Evans en Kim Huybrechts. ‘Smudger’ was vrijdagmiddag te sterk voor Jeff Smith, Damon Heta en Rob Cross.

Finale

Ross Smith won de bull en mocht de finale beginnen. Beide heren misten meerdere pijlen op de dubbel, maar uiteindelijk hield Ross Smith via dubbel 8 toch zijn eigen leg. Michael Smith wist een leg later wederom darts op de dubbel te missen, Ross Smith profiteerde en plaatst via dubbel 10 de break; 2-0. Een 94-finish via de bull zorgde ervoor dat Smith de break verzilverde en zo een ruime voorsprong te pakken had. ‘Smudger’ begon de vierde leg ook nog eens met 6 perfecte pijlen, waarna hij met een 61-finish in 12 darts meteen de tweede break pakte. Dit keer verzilverde hij de break niet, Michael Smith brak met een 13-darter terug en kwam ook op het scorebord; 4-1. Hij verzilverde de break een leg later door een knappe 101-finish. In de zevende leg miste Ross Smith één pijl op dubbel 16 voor 5-2, voordat ‘BullyBoy’ via dubbel 14 ook de tweede break ongedaan maakte. Voor de derde keer in de wedstrijd gooide Smith tops en trok zo de stand gelijk; 4-4. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In leg 11 pakte Smith de broodnodige break door tops te gooien en op een 6-5 voorsprong te komen. Ross Smith kreeg in de twaalfde leg meteen kansen op de rebreak, maar drie pijlen op de dubbel werden gemist. Hierdoor verzilverde Michael Smith alsnog de break en kwam op matchpoint; 7-5. Ross Smith hield vervolgens eenvoudig zijn eigen leg in 14 darts. Verder kwam hij niet, want Michael Smith maakte het met een 180’er en een 81-finish in 12 darts af. De nummer 10 van de wereld pakt zijn tweede titel van het seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 97,06 / 38%
Ross Smith: 97,07 / 30%

Nederlanders

Waar donderdag nog twee Nederlanders de kwartfinales behaalden, waren het er dit keer geen één. Dirk van Duijenbode, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen verloren alle drie bij de laatste 16. Van Gerwen moet nog steeds op zijn eerste rankingtitel wachten, dit keer was Kim Huybrechts met 6-2 te sterk. Maik Kuivenhoven verloor bij de laatste 32, na overwinningen op Raymond van Barneveld en Gary Blades. Kevin Doets deed ook goede zaken, door zijn eerste partij van de dag te winnen. Hij komt hierbij binnen in de top 64 van de Players Championship Order of Merit, wat betekent deelname aan de Players Championship Finals. Ook komt de Nederlander in de buurt van een WK-ticket via de Pro Tour.

Uitslagen

Kwartfinales
Rob Cross 6-4 Brendan Dolan
Ross Smith 6-5 Damon Heta
Florian Hempel 6-5 Nathan Aspinall
Michael Smith 6-3 Kim Huybrechts

Halve finales
Ross Smith 7-6 Rob Cross
Michael Smith 7-3 Florian Hempel

Finale
Michael Smith 8-6 Ross Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *