Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith weerhoudt Bunting van comeback

Michael Smith heeft de halve finales gehaald van het PDC WK. In een spannende partij werd Stephen Bunting met 5-3 in sets verslagen. Lees hier meer.

Smith houdt eigen set

Michael Smith begon de tweede kwartfinale en deed dat door in 15 darts zijn eigen leg te houden. Stephen Bunting antwoordde prima, met een maximale score won hij zijn eigen leg in 13 darts. Een matige leg volgde van beide heren, maar Smith kon met een 85-finish toch zijn eigen leg houden. Bunting hield ook zijn eigen leg, waardoor er meteen een vijfde leg aan te pas moest komen. Smith behield het voordeel en zorgde met een 15-darter voor een 1-0 voorsprong in sets.

Bunting trekt wedstrijd gelijk

Na een korte pauze begon Bunting aan de tweede set. Hij kwam echter meteen in gevaar om zijn eigen leg te missen. Smith miste een 110-finish op dubbel 18, waarna Bunting met een knappe 78-finish toch zijn eigen leg hield. In de tweede leg kreeg Smith ook maar één dart om zijn eigen leg te houden, een 67-finish werd ruim gemist op tops. Bunting profiteerde en brak via dubbel 16 naar 2-0. Een leg later pakte Bunting met een geweldige 160-finish de set met 3-0 in legs.

Smith maakt het eerste verschil

Na weer een korte pauze werd Smith in de eerste leg van de derde set meteen gebroken, met een 15-darter plaatste Bunting de break. In de tweede leg kreeg hij drie pijlen op de dubbel om te breaken, maar miste. Hierdoor kon Smith via dubbel 8 de break meteen ongedaan maken. Dit volgde hij op met een 87-finish in zijn eigen leg om 2-1 voor te komen. Dit keer kon ‘The Bullet’ de vijfde leg niet afdwingen, een 61-finish in 14 darts zorgde voor een 2-1 voorsprong in sets voor Smith.

In de vierde set gingen de eerste twee legs met de darts mee, waaronder een 13-darter van Bunting en een 73-finish van Smith. In de derde leg produceerde Smith een 11-darter om te breaken. In de vierde leg kreeg Bunting wel de kans om terug te breaken, maar kreeg de dubbel er niet in. Smith bleef koel en kwam via dubbel 5 op een 3-1 voorsprong!

Smith loopt uit

Na derde pauze was het Bunting die de kans kreeg om meteen een belangrijke break te plaatsen, maar kreeg 57 niet van het bord. Smith kon hierdoor in 18 darts zijn eigen leg houden. Bunting wist de overige legs niet veel meer te produceren, waardoor Smith met een 15- en 16-darter de voorsprong vergrotte naar 4-1.

Smith zakt weg, Bunting profiteert

Bunting kwam goed uit de pauze, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Smith drie pijlen op de dubbel om er 1-1 van te maken, maar miste. Bunting pakte nu wel zijn kans en brak via dubbel 2 naar 2-0. In de derde leg maakte ‘The Bullet’ het meteen af, met een 180’er en het gooien van dubbel 16 kwam hij terug tot 4-2 in sets.

Bunting nam dit goede gevoel mee naar set nummer 7, hij brak zijn landgenoot in 12 darts met een 81-finish. In de tweede leg kreeg hij vijf pijlen om de break te verzilveren, maar liet deze grote kans onbenut. Smith bleef rustig en kwam in 19 darts op 1-1. Qua scorend vermogen was Bunting ijzersterk deze set en was er geen beginnen aan voor ‘Bully Boy’. Een 14-darter zorgde voor de derde break op een rij en trok de set met een 12-darter naar zich toe. Bunting was helemaal terug in de wedstrijd, ook mede dankzij setgemiddeldes van 80 en 83 van Smith; 4-3.

Smith naar halve finales

Na de laatste pauze mocht Bunting gaan proberen om er een negende set uit te trekken. Dit ging in de eerste leg al verkeerd, waarin Smith via dubbel 16 meteen brak. In de tweede leg leek Bunting meteen terug te breaken, maar kon het niet afmaken. Smith gooide een hele belangrijke 82-finish om zijn voorsprong in de achtste set te verdubbelen; 2-0. Bunting vocht zich nog wel terug in de set. Hij hield zijn eigen leg, waarna hij zelfs darts kreeg om terug te breaken. Opnieuw werd de kans niet gepakt. Smith gooide dubbel 10 nu wel en trok de partij, zonder uitstekend spel te spelen, naar zich toe met 5-3 in sets (3-2,0-3,3-1,3-1,3-0,0-3,1-3,3-1).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 91,63 / 47,1%
Stephen Bunting: 97,16 / 24,1%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *