Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael Smith wint derde Players Championship-titel op een rij

Michael Smith blijft maar winnen. Na twee Players Championship titels, de Dutch Darts Championship en de US Darts Masters wint de Engelsman nu zijn derde vloertoernooi op een rij. In Niedernhausen verslaat hij Dirk van Duijvenbode in een hoogstaande finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 127 spelers stonden aan de oche in Niedernhausen, waaronder 19 Challenge Tour-spelers. Adrian Lewis was afwezig, doordat hij positief testte op corona. Een grote teleurstelling voor ‘Jackpot’ richting de race voor de World Matchplay. Luke Humphries ontving een bye en hoefde pas in de tweede ronde te beginnen. In de eerste ronde viel het meteen het doek voor een aantal geplaatste spelers. Peter Wright, Jose de Sousa, Mensur Suljovic en Mervyn King konden na één wedstrijd meteen terugkeren naar hun hotelkamer. Dit gold niet voor de halve finalist van de Dutch Open, de Fransman Thibault Tricole won zijn allereerste Players Championship-wedstrijd door Rowby-John Rodriguez te verslaan met 6-2.

Een ronde later werd de ronde om snel te vergeten voor een aantal Nederlanders, maar liefst werden 7 Nederlanders in de tweede ronde uitgeschakeld. Ook Rob Cross moest zich in deze ronde erkennen in zijn tegenstander, ex-tourkaarthouder Gary Blades versloeg hem met 6-5.

In de eindfase van het toernooi bleven toch de geplaatste spelers over. Slechts twee ongeplaatste spelers wisten ook de laatste 16 te behalen, John Henderson en Josh Rock. Beide spelers bereikten ook de kwartfinales, maar hier was het eindstation voor Henderson. Hij verloor van Keane Barry, die samen met Dirk van Duijvenbode, Michael Smith en de Ier Rock naar de halve finales ging.

Uiteindelijk bleven Van Duijvenbode en Smith over in de finale om te spelen voor de titel en £12,000. Van Duijvenbode bereikte zijn tweede finale van 2022 door Scott Waites (6-1), Jimmy Hendriks (6-2), Ricky Evans (6-3), Dimitri van den Bergh (6-2), Luke Humphries (6-4) en Keane Barry te verslaan (7-1). Smith won de laatste twee Players Championship al zette die vorm in Duitsland gewoon door. Met overwinningen op Darius Labanauskas (6-4), Lewy Williams (6-1), Nathan Rafferty (6-2), Stephen Bunting (6-4), Andrew Gilding (6-2) en Josh Rock (7-3) bereikte hij zijn derde finale op een rij op de vloer.

Finale

Michael Smith mocht de finale van Players Championship 16 beginnen. Smith schoot uit de startblokken want met een 11-darter hield hij zijn eigen leg en wist Dirk van Duijvenbode met een 81-finish in 15 darts te breaken. Die break was van korte duur, want Van Duijvenbode brak in de derde leg meteen terug door een 12-darter te produceren. Met een 14-darter verzilverde Van Duijvenbode de break en stond het na 4 legs 2-2. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In de zevende leg produceerde de Nederlander een 13-darter om Smith te breaken. Het leek erop dat Van Duijvenbode de break ook ging verzilveren, maar dat lukte niet. Van Duijvenbode stond na 12 darts op dubbel 16 te wachten, totdat Smith met een geweldige 170-finish meteen terug brak naar 4-4.

Smith hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor hij de voorsprong weer terug in handen had. In leg 10 kreeg Van Duijvenbode de kans om ook zijn eigen leg te houden, maar een 104-finish werd gemist op dubbel 16. ‘Bully Boy’ stapte meteen in en brak met een 110-finish naar een 6-4 voorsprong. Net als bij een 2-0 voorsprong kon de Engelsman de break niet verzilveren. Van Duijvenbode brak meteen terug in 14 darts. Dit keer kwam de Nederlander niet op gelijke hoogte. Met een hele knappe 96-finish met twee keer dubbel 19 kwam Smith op matchpoint; 7-5. Van Duijvenbode gaf echter niet op, met een 15-darter plaatste hij de vierde break op een rij. Een beslissende leg kwam er uiteindelijk niet. Met scores van 140-140-100 en een 121-finish wist Smith de finale toch met 8-6 te winnen en pakte daarmee zijn derde Players Championship-titel op een rij!

Michael Smith: 105,58 / 62%
Dirk van Duijvenbode: 107,29 / 40%

Nederlanders

Slechts twee Nederlanders wisten hun bord te winnen, dit waren de twee Nederlanders die aankomend weekend de World Cup of Darts gaan spelen; Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. Noppert verloor bij de laatste 16 in een beslissende leg van Andrew Gilding. Van Duijvenbode speelde de hele dag erg goed, maar moest uiteindelijk in de finale de titel aan Michael Smith laten. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort verloren bij de laatste 32, nadat ze hun eerste twee partijen van de dag wonnen.

Uitslagen

Kwartfinales
Dirk van Duijvenbode 6-4 Luke Humphries
Keane Barry 6-2 John Henderson
Michael Smith 6-2 Andrew Gilding
Josh Rock 6-4 Krzysztof Ratajski

Halve finales
Dirk van Duijvenbode 7-1 Keane Barry
Michael Smith 7-3 Josh Rock

Finale
Michael Smith 8-6 Dirk van Duijvenbode

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *