Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith wint Dutch Darts Championship in Zwolle

Michael Smith heeft zich zondagavond gekroond als Dutch Darts Championship winnaar! In de finale was hij met 8-7 te sterk voor de Nederlander Danny Noppert. Lees hier meer.

Michael Smith mocht de finale van de Dutch Darts Championship beginnen en deed dat met een 72-finish om zijn eigen leg te houden. Danny Noppert begon ook goed, met een 55-finish hield hij ook zijn eigen leg. Tot 3-2 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg plaatste Smith toch de eerste break. Smith gooide 6 perfecte pijlen, om vervolgens via dubbel 5 op een 4-2 voorsprong te komen. Toch wist ‘Bully Boy’ de break niet te verzilveren. Met een geweldige 128-finish via de bull brak de Fries meteen terug; 4-3.

Noppert kreeg vervolgens in zijn eigen leg de kans om op 4-4 te komen, maar gooide zich op 79 ‘dood’. Hij gooide dubbel 14 in plaats van dubbel 11. Smith strafte het optimaal af, met een 58-finish werd er voor de derde keer op rij gebroken. Noppert bleef goed doorgooien en dat resulteerde in een 11-darter en opnieuw een break; 5-4. Smith deed hetzelfde in leg 10 wat Noppert in de vorige leg deed, hij brak met een zoveelste break naar 6-4. Het niveau bleef hoog, Smith leek de break te verzilveren maar kreeg opnieuw een hoge finish om de oren. Met een 130-finish brak Noppert terug naar 6-5.

Toch kon ‘The Freeze’ maar niet op gelijke hoogte komen, met een 81-finish in 12 darts kwam Smith op matchpoint. Noppert gaf niet op. Met een 121-finish plaatste hij de achtste break op een rij. Dit keer wist Noppert de break wel te verzilveren. Nadat Smith een 80-finish miste op tops, maakte Noppert er 7-7 van via dubbel 2. De allesbeslissende leg werd begonnen door Michael Smith. Smith bleef ijzig koel en wist met een 104-finish in 15 darts toch de titel naar zich toe te trekken. Hiermee wint ‘Bully Boy’ zijn vijfde Euro Tour titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 99,44 / 47,1%
Danny Noppert: 96,78 / 43,8%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *