Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael Smith - Dutch Darts Championship 2022

Michael Smith wint Dutch Darts Championship in Zwolle

Michael Smith heeft zich zondagavond gekroond als Dutch Darts Championship winnaar! In de finale was hij met 8-7 te sterk voor de Nederlander Danny Noppert. Lees hier meer.

Michael Smith mocht de finale van de Dutch Darts Championship beginnen en deed dat met een 72-finish om zijn eigen leg te houden. Danny Noppert begon ook goed, met een 55-finish hield hij ook zijn eigen leg. Tot 3-2 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg plaatste Smith toch de eerste break. Smith gooide 6 perfecte pijlen, om vervolgens via dubbel 5 op een 4-2 voorsprong te komen. Toch wist ‘Bully Boy’ de break niet te verzilveren. Met een geweldige 128-finish via de bull brak de Fries meteen terug; 4-3.

Noppert kreeg vervolgens in zijn eigen leg de kans om op 4-4 te komen, maar gooide zich op 79 ‘dood’. Hij gooide dubbel 14 in plaats van dubbel 11. Smith strafte het optimaal af, met een 58-finish werd er voor de derde keer op rij gebroken. Noppert bleef goed doorgooien en dat resulteerde in een 11-darter en opnieuw een break; 5-4. Smith deed hetzelfde in leg 10 wat Noppert in de vorige leg deed, hij brak met een zoveelste break naar 6-4. Het niveau bleef hoog, Smith leek de break te verzilveren maar kreeg opnieuw een hoge finish om de oren. Met een 130-finish brak Noppert terug naar 6-5.

Toch kon ‘The Freeze’ maar niet op gelijke hoogte komen, met een 81-finish in 12 darts kwam Smith op matchpoint. Noppert gaf niet op. Met een 121-finish plaatste hij de achtste break op een rij. Dit keer wist Noppert de break wel te verzilveren. Nadat Smith een 80-finish miste op tops, maakte Noppert er 7-7 van via dubbel 2. De allesbeslissende leg werd begonnen door Michael Smith. Smith bleef ijzig koel en wist met een 104-finish in 15 darts toch de titel naar zich toe te trekken. Hiermee wint ‘Bully Boy’ zijn vijfde Euro Tour titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 99,44 / 47,1%
Danny Noppert: 96,78 / 43,8%

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.