Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Michael Smith wint eerste titel in twee jaar

Vandaag was de eerste dag van de PDC Winter Series. In de finale versloeg Michael Smith de Nederlander Jermaine Wattimena. Dat is voor Michael Smith zijn eerste titel in twee jaar.

Route naar de finale

Michael Smith begon de dag in ronde één tegen Callan Rydz. Deze won Smith met 6-3 met een gemiddelde van 103,5. In de tweede ronde nam ‘Bully Boy’ het op tegen de Kroaat Boris Krcmar. Die won hij met 6-2 met een gemiddelde van 91,7. Toen kwam Smith in ronde drie de Schot Ryan Murray tegen. Deze partij won hij met 6-2 met een gemiddelde van 105,8. Dat was zijn hoogste gemiddelde van de dag.

Dan bij de laatste 16 nam Smith het op tegen Joe Cullen. Het was een spannende partij waarin Cullen 108,6 gemiddeld gooide, maar alsnog verloor Cullen de partij met 6-4 van Smith. Smith gooide in die partij een gemiddelde van 103,5. Weer een partij boven de 100 gemiddeld. In de kwartfinale nam Smith het op tegen Conan Whitehead. Deze partij won Smith met 6-2 met een gemiddelde van 90,4. Toen kwam Smith in de halve finale de Portugees José De Sousa tegen. Dit was een spannende partij, maar uiteindelijk won Smith deze partij met 7-5 met een gemiddelde van 98,3.

Jermaine Wattimena begon de dag in ronde één tegen Ian White. Wattimena stond 4-0 achter, maar vocht zich terug en wint met 6-5 met een gemiddelde van 92,5. In de tweede ronde nam ‘The Machine Gun’ het op tegen landgenoot Jelle Klaasen. Die partij won hij met 6-3 met een gemiddelde van 92,6. Toen kwam Wattimena in ronde drie Luke Humphries tegen, de winnaar van Home Tour II. Deze partij won hij nipt met 6-5 met een gemiddelde van 102,0.

Dan bij de laatste 16 nam Wattimena het op tegen Simon Stevenson. Deze partij won Wattimena met gemak. Hij won deze partij namelijk met 6-1 met een gemiddelde van 96,3. In de kwartfinale nam Wattimena het op tegen een landgenoot, namelijk Vincent van der Voort. Deze partij won Wattimena met 6-3 met een gemiddelde van 104,5. Toen kwam Wattimena in de halve finale Brendan Dolan tegen. Deze partij won Wattimena met 7-3 met een gemiddelde van maar liefst 112,2 met o.a. vier 12-darters. Dat was zijn hoogste gemiddelde van de dag.

Finale

De finale van de eerste dag van de Winter Series ging tussen Michael Smith en Jermaine Wattimena. Wattimena had de bull gewonnen. Maar Smith begon met de eerste break van de wedstrijd. Hij gooide in Wattimena zijn leg gelijk een 170-finish. Al gauw van Smith op 2-0 voorsprong met een 64-finish. Uiteindelijk kwam Wattimena op 2-1 met een 96-finish. Toen pakte Wattimena ook de leg van Smith. Het was 2-2 gelijke stand. Een leg later kwam er weer een break. Die pakte Smith door een 103-finish uit te gooien in de leg van Wattimena. Wattimena kwam daarna weer terug tot 3-3. Daarna kwam de volgende break. Smith gooide een 90-finish op de BULL in de leg van Wattimena. Een leg daarna kwam Smith op 5-3 voorsprong met een 72-finish. Een leg daarna gooide Wattimena een 106-finish uit om op 5-4 achterstand te komen. In de tiende leg kon Wattimena de dubbels niet uitgooien, waardoor Smith uiteindelijk op 6-4 voorsprong kwam. Een leg daarna kwam Wattimena terug tot 6-5. In de twaalfde leg pakte Smith een 7-5 voorsprong door dubbel 20 met zijn eerste pijl te raken. Een leg daarna kwam Wattimena terug tot 7-6. Maar uiteindelijk in de veertiende leg was het dan ‘Bully Boy’ die de overwinning pakte. Hij sloot de wedstrijd af door dubbel 20 te gooien met zijn eerste pijl. Smith won met 8-6 van Wattimena.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 93,0 / 44%
Jermaine Wattimena: 88,5 / 35%

Nederlanders

Naast een uitstekende dag van Wattimena kwamen er ook meerdere Nederlanders in actie. Vincent van der Voort behaalde de kwartfinale. Danny Noppert en Ron Meulenkamp behaalden de laatste 16. Dirk van Duijvenbode behaalde de laatste 32. Kevin Doets, Jelle Klaasen, Jan Dekker, Derk Telnekes, Niels Zonneveld verloren de laatste 64. Voor Maikel Verberk, Yordi Meeuwisse, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Jeffrey de Zwaan, Jitse van der Wal en Benito van de Pas zat het toernooi na de eerste ronde er al op.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *