Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen bereikt vierde WK finale: ‘De finishes deden pijn bij hem’

Michael van Gerwen bereikte zondagavond zijn vierde WK finale met een eenvoudige 6-1 overwinning op Gary Anderson. Na afloop sprak de Nederlander met Arjan van der Giessen. 

“Er stond heel veel druk op deze wedstrijd. Iedereen verlangde veel van me deze partij. Ik ben wel heel blij dat ik het waar kunnen maken. Ik wilde hier alles laten zien en dat ik heb ook gedaan. Ik denk dat ik hem veel pijn doe in de eerste set. Met de finishes in de eerste 3 à 4 sets zoveel pijn, continu. Hij bleef er maar achteraan lopen en dan kon je zien dat Gary ook erg kwetsbaar is”, aldus een enorm tevreden Michael van Gerwen.

Deze wedstrijd ging volgens veel mensen ook om wie de beste speler van 2018 is en dat heeft Van Gerwen zondagavond duidelijk laten zien, “ik heb gewoon laten zien wie de beste is, punt uit.”

Van Gerwen won van zijn eerdere 3 WK finales er twee, hij verloor er één van Phil Taylor. De Nederlander is enorm tevreden dat hij dinsdag zijn vierde WK finale mag gooien. “Heel leuk natuurlijk. Ik ben blij dat ik morgen die dag rust heb, en die heb ik ook wel nodig denk ik. Ik heb nu twee pittige dagen achter de rug. De wedstrijd tegen Gary ook, misschien de wedstrijd niet helemaal maar de voorbereiding wel. Ik denk dat ik er goed mee ben omgegaan, met alle druk etc. 

“Ik wil hier niks laten liggen. Ik denk dat ik op de juiste momenten het erg goed heb gedaan. Ik denk dat ik het ook wel heb verdiend na zo’n jaar, nadat ik zoveel ‘shit’ over heen heb gehad. Ik ben nog niet klaar, ik heb nog één wedstrijd te gaan.”

Michael van Gerwen gaat het 1 januari 2019 opnemen tegen Michael Smith in de WK finale!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.