Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen domineert in het Nederlandse onderonsje tegen Jeffrey de Zwaan

Michael van Gerwen wint zonder al te veel moeite het Nederlandse onderonsje tegen Jeffrey de Zwaan, lees hier het wedstrijdverslag …

Na de World Matchplay vorig jaar mochten de twee Nederlanders: Michael van Gerwen & Jeffrey de Zwaan het weer tegen elkaar opnemen op een major. De wedstrijd vond plaats in de laatste 16 van de World Grand Prix in Dublin.
Jeffrey de Zwaan had de bullseye in de oefenruimte gewonnen en mocht zo dus beginnen aan de wedstrijd, maar dat mocht niet baten want Michael gooide een 12 darter voor gelijk een break. Vervolgens pakte van Gerwen ook zijn eigen leg in 18 darts om op een 2-0 voorsprong te komen. De derde leg op rij kon hij ook binnenslepen door een 134 finish te gooien en zo dus Jeffrey zijn set af te pakken.

‘The Green Machine” mocht vervolgens beginnen aan de 2e set en zette zijn goede gemiddelde voort door gelijk een 13 darter te gooien. Hierna brak de Nederlander uit Vlijmen de andere Nederlander weer, door een 16 darter te gooien en zat op dit moment in de wedstrijd rond de 105 gemiddeld. Maar Jeffrey liet zichzelf vervolgens zien door een 12 darter te gooien en gelijk terug te breaken. Van Gerwen kwam in de laatste leg van de 2e set niet echt in gevaar en kon zo deze set bemachtigen om op een 2-0 voorsprong te komen.

“The Black Cobra” mocht de derde set beginnen en moest zichzelf bewijzen om nog hoop te hebben op een comeback. Hij begon goed door zijn eigen leg te houden in 23 darts, na het vele missen van de begin-dubbels voor van Gerwen. In de 2e leg was de man in het appelgroene shirt weer dominant door een  14 darter te gooien en de stand gelijk te trekken. maar dit bleek helaas voor de man uit Rijswijk een te moeilijke opgave. De break werd hierna weer gepakt door Michael en kwam zo op 1 leg afstand van de kwartfinale. Deze laatste leg pakt “MVG” ook en mag het dus in de volgende ronde opnemen tegen Mervyn King. De wedstrijd eindigde in 3 tegen 0 voor de Nederlander in het groene shirt.

Michael van Gerwen:
Gemiddelde: 94.79
(Eind)Dubbelpercentage: 56.25 (9/16)

Jeffrey de Zwaan:
Gemiddelde: 74.87
(Eind)Dubbelpercentage: 66,67 (2/3)

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *