Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen eenvoudig langs Humphries

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond eenvoudig de kwartfinales behaald van de UK Open. Bij de laatste 16 werd er met 10-4 afgerekend met Luke Humphries. Lees hier meer.

Michael van Gerwen begon ijzersterk aan de laatste partij uit de laatste 16 die op het programma stond. Met finishes van 80 en 170 nam de Nederlander een 3-0 voorsprong. De resterende twee legs voor de pauze gingen met de darts mee, waardoor er een tussenstand van 4-1 op het scorebord stond.

Van Gerwen kwam sterk uit de pauze, met finishes van 93 en 112 stond het al snel 6-1. Daarna vocht Humphries zich toch goed terug in de partij, met twee 16-darters werd het 6-3. In de laatste leg voor de pauze kreeg de Engelsman drie pijlen op de dubbel voor 6-4, maar miste. Van Gerwen strafte het meteen af, via dubbel 10 werd het 7-3.

Na de pauze gingen er drie legs met de darts mee, waaronder een 11-darter van Van Gerwen voor 9-4. In leg 14 kreeg Humphries één kans om in de wedstrijd te bleven, maar een 104-finish werd gemist op dubbel 16. ‘Mighty Mike’ bleef koel en verzekerde zich via tops van een 10-4 zege en een plaats in de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,98 / 55,6%
Luke Humphries: 97,05 / 26,7%

Loting kwartfinales UK Open

Andrew Gilding vs Martin Schindler
Michael van Gerwen vs Nathan Aspinall
Rob Cross vs Adam Gawlas
Richie Burnett vs Dimitri van den Bergh

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *