Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Dutch Darts Masters 2024

Michael van Gerwen eert Toon Greebe met titel in Den Bosch

Michael van Gerwen heeft voor een uitzinnig publiek in Den Bosch de Dutch Darts Masters gewonnen. In een geweldige finale was de Nederlander de baas over Luke Littler: 8-6.

Het seizoen is nog jong, maar Luke Littler en Michael van Gerwen troffen elkaar in Den Bosch al voor de tweede keer in een finale. Net als vorige week in Bahrain werd ook het Nederlandse publiek getrakteerd op een duel om je vingers bij af te likken. Met een 15-darter was de start voor de thuisspelende Van Gerwen, maar met legs in 13 en 18 pijlen kreeg Littler het publiek even stil. Lang duurde dit niet: door legs in 11 en 14 pijlen te gooien greep de Nederlander weer het initatief. Dit bleef zo tijdens de onderbreking, al liet Littler met een 104-finish toch weer even zijn klasse zien.

Ook de nummer twee van de wereld liet zien waarom hij in de finale stond. Met Littler wachtend op 66 vond hij een 130-finish om zijn eigen leg te houden. Onder de indruk was zijn 17-jarige tegenstander echter niet, waardoor de stand even later op 5-5 kwam. Met de finishlijn die steeds dichterbij kwam nam de spanning toe: de eerste die de fout in ging was de jonge Engelsman. Twee pijlen op dubbel acht gingen mis voor de break, waardoor MVG ontsnapte. Een leg later liet de drievoudig wereldkampioen zien hoe het moest. Met een 85-finish voor een 12-darter sloeg hij genadeloos toe, waarna de zaal bijna explodeerde. Op eigen grondgebied, slechts 10 minuten van zijn huis, kon Michael van Gerwen zijn handen de lucht in steken. Een groter eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Toon Greebe kon hij bijna niet brengen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Littler: 106.71 / 42.9%
Michael van Gerwen: 100.59 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *