Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen eindigt reguliere competitie met zege

Michael van Gerwen heeft de laatste speelronde van de Premier League afgesloten met een mooie overwinning op Peter Wright. In Milton Keynes werd het in een spannende partij 8-6 voor de Nederlander. Lees hier een wedstrijdverslag terug.

Michael van Gerwen wist vooraf de partij tegen Peter Wright al dat hij niet meer ingehaald kon worden en daardoor wederom als eerste eindigde in de reguliere competitie. Dit kwam vanwege een ruime overwinning van Jose de Sousa op Nathan Aspinall.

Het was Peter Wright die de derde partij van de avond begon. Het was toch Michael van Gerwen die de eerste kans kreeg op de break, maar miste twee keer op de dubbel. Hierdoor wist Wright met een 109-finish toch nog zijn eigen leg te houden. Een leg later antwoordde Van Gerwen met een 100+ finish, met een 113-finish werd het 1-1. In leg 5 werd de eerste break geplaatst door de Nederlander. Met scores van 180 en 177 wist hij met een 11-darter naar 3-2 te breaken. Een leg later maakte Wright die break meteen ongedaan door tops te gooien, nadat Van Gerwen drie pijlen had gemist op de dubbel. Een 126-finish voor Van Gerwen leverde de derde break op een rij op. Opnieuw kreeg Van Gerwen de kans om de break te verzilveren, maar miste de single 20 voor een 79-finish. Wright gooide dubbel 9 en trok de stand weer gelijk; 4-4. Deze streak van breaks eindigde in leg 12. Met een 145-finish maakte ‘Mighty Mike’ er 7-5 van en pakte zo het eerste punt van de partij. Wright bleef met een 14-darter nog in de wedstrijd, maar een leg later was het toch Van Gerwen die in 18 darts met de zege aan de haal ging; 8-6.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,20 / 47,06%
Peter Wright: 94,79 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *