Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen eindigt week met knappe zege

Michael van Gerwen heeft het derde blok van Premier League winnend afgesloten. Hierdoor is de Nederlander deze week ongeslagen gebleven. Vrijdagavond was James Wade het slachtoffer. Lees hier meer.

In de tweede partij van de avond nam Michael van Gerwen het op tegen James Wade. Wade versloeg Van Gerwen nog in hun eerste ontmoeting in de Premier League met 7-3. Vrijdagavond werd dat niet het geval.

Van Gerwen mocht de wedstrijd beginnen en deed dat met een 94-finish in 12 darts. Wade antwoordde erg goed, want hij gooide ook een 12-darter en kwam zo op 1-1. Dit ging zo door tot een 3-2 voorsprong in het voordeel van de Nederlander. In de zesde leg produceerde Van Gerwen een 135-finish voor de break en verzilverde de break met een 16-darter voor 5-2. In leg 8 stond Wade na 12 darts op 64, maar kreeg opnieuw geen kans. Een 104-finish zorgde opnieuw voor een break voor de nummer 3 van de wereld. Een 84-finish in 12 darts volgde een leg later en zo pakte Van Gerwen al snel het eerste punt. Wade hield in leg 10 nog wel zijn eigen leg met een knappe 132-finish, maar het was Van Gerwen die de wedstrijd een leg later in het slot gooide. En hoe! Met zijn derde 100+ finish wist Van Gerwen de week ongeslagen af te sluiten; een 128-finish voor een 8-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 107,44 / 66,67%
James Wade: 110,28 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *