Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen finishend oersterk: staat in halve finale UK Open

Michael van Gerwen heeft de halve finale van de UK Open 2023 bereikt. De Nederlander had geen enkele moeite met Premier League-collega Nathan Aspinall. Mighty Mike won met 10-6.

De Engelsman begon juist sterk aan de wedstrijd. Althans, in de eerste leg dan. Toen liet hij zijn kunsten zien oor 160 uit te gooien. Maar daarna ging het de verkeerde kant op voor The Asp. Van Gerwen brak op dubbel 18 om 2-1 te maken en verzilverde vervolgens zijn break met een 71-finish (3-1).

Aspinall had opnieuw last van haperingen in sommige beurten, iets wat op de beginfase van darteritus lijkt. Bij een aantal beurten moest de nummer 9 van de wereld zelfs even terug stappen.

Geweldige Van Gerwen
Toch zag Van Gerwen Aspinall terugvechten tot 5-3. Dat leek zelfs 5-4 te worden, maar Aspinall kreeg opnieuw een weigering. En wat deed Van Gerwen? Hij gooide 119 uit, natuurlijk! In de leg die volgde gooide Aspinall 2 maal een 180’er en ‘miste’ en 9-darter, maar toch werd hij afgestraft. De Nederlander stond namelijk te wachten op 127 die hij raak prikte (7-3).

Aspinall vocht zich nog terug tot 7-5, maar kon een break van Van Gerwen niet voorkomen (8-5). Na wat double trouble gooide Van Gerwen een belangrijke 65-finish voor de 9-6. Even later gaf dubbel 16 een ticket naar de halve finale: 10-6.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 99.62 / 38.46%
Nathan Aspinall: 98.16 / 27.27%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen finishend oersterk: staat in halve finale UK Open