Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen is gebrand: ‘Ik wil die beker weer terug’

Zaterdagavond start de World Matchplay in Milton Keynes. De nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen, is gebrand om weer een goede prestatie neer te zitten op deze major. De laatste paar jaar was de Nederlander niet erg succesvol. Nu.nl ging in gesprek met hem.

Reactie op prestaties Summer Series

Michael van Gerwen speelde afgelopen week de PDC Summer Series, waarin 5 Players Championships werden gespeeld. Van Gerwen bleef op dag 1 en dag 3 ongeslagen. Met twee titels liet Van Gerwen meteen zien hoe de vorm is. “Ik heb daar twee dagzeges behaald en dat was ook het doel. Eentje was ik aan mijn stand verplicht en twee zou mooi zijn. Vooral met de overwinning op de openingsdag was ik blij. Daarmee zei ik toch zoiets van: hé jongens, ik ben er weer!”

Van Gerwen verloor in de eerste en tweede ronde op de laatste twee dagen, waardoor ‘Mighty Mike’ niet de Overall titel van de Summer Series pakte, maar Peter Wright. “Ik kijk gewoon wel met een prima gevoel terug op de Summer Series. Natuurlijk hoopte ik op de laatste twee dagen op een beter resultaat, maar of ik er in de halve finales of eerste ronde uitvlieg, doet er voor mij niet toe. Ik kom om te winnen. Met minder neem ik geen genoegen.”

Van Gerwen - Wright

World Matchplay

Michael van Gerwen is gebrand naar Milton Keynes toegekomen. De afgelopen twee jaar werd de Nederlander in de eerste en tweede ronde uitgeschakeld. In 2016 was Van Gerwen voor de laatste keer de beste op dit toernooi. “Ik heb de afgelopen jaren wat pech gehad met de loting, omdat ik spelers trof die op dat moment in een bloedvorm waren. Ik wil de beker nu weer meenemen naar huis en neerzetten in mijn prijzenkast, waar hij thuishoort.”

Deze editie van de World Matchplay zal anders zijn dan alle andere edities. De World Matchplay werd voorheen in de prachtige Winter Gardens gespeeld met zalen vol publiek. Dit jaar heeft de PDC besloten om het toernooi achter gesloten deuren in de Marshall Arena in Milton Keynes te organiseren. Deze keuze is tot stand gekomen, doordat de regering van Verenigd Koninkrijk nog geen publiek bij evenementen wil door het uitbreken van het coronavirus.

“Deze editie is uiteraard wel een beetje anders doordat het in een andere stad plaatsvindt en er geen publiek welkom is, maar dat hoeft voor mij niet per se een nadeel te zijn. Ik gooi ook op de vloer vaak fantastische wedstrijden, maar het zal wel even wennen zijn.”

Michael van Gerwen speelt zaterdagavond rond 22:00 uur Nederlandse tijd zijn eerste ronde partij tegen de Noord-Ier Brendan Dolan. Alle informatie is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *