Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2023

Michael van Gerwen grijpt zevende Premier League-titel

Voor de zevende keer in zijn carrière heeft Michael van Gerwen de Premier League op zijn naam geschreven. De Nederlander wervelde in de finale langs Gerwyn Price: 11-5.

Na 16 weken Premier League mochten Gerwyn Price en Michael van Gerwen in Londen gaan uitmaken wie de felbegeerde titel op zijn naam mocht schrijven. Op basis van zijn spel de afgelopen weken was Price misschien wel de favoriet, maar de eerdere vijf finales op televisie tussen beide heren werden allemaal gewonnen door MVG. De Nederlander leek daarnaast zijn beste spel voor deze partij bewaard te hebben. Nadat beide spelers twee keer hun eigen leg hielden, vond de nummer drie van de wereld het gaspedaal. Hij hield zijn eigen leg in 15 pijlen, waarna een 170-finish de O2 Arena op zijn kop zette. Een 13-darter volgde, waarna hij met een 128-finish voor een 12-darter (met Price wachtend op 39) nog maar weer eens een klap uitdeelde. Met een 17-darter kwam hij op 7-2: het gat leek geslagen.

Van Gerwen domineert finale

Met een 161-finish toverde Gerwyn Price vanuit het niets weer een leg op het bord. De Welshman ging zo toch nog met een klein beetje vertrouwen de pauze in. Doordat Van Gerwen daarna vier pijlen op de dubbels miste werd dat vertrouwen nog weer een beetje aangewakkerd, maar dit verdween ook weer heel snel. De Welshman miste dubbel 12 voor een 144-finish, waarna hij meteen terug werd gebroken door ‘Mighty Mike’ in 11 pijlen. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna onze landgenoot met een 150-finish nog maar wat uit de hoge hoed trok. De titel werd een leg later al een feit. Voor de zevende keer in zijn carrière is de Nederlander de winnaar van de Premier League: een record.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 99.5 / 41.7%
Michael van Gerwen: 105.43 / 44%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *