Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Darts Grand Prix 2024

Michael van Gerwen heer en meester in Nederlands onderonsje

Michael van Gerwen heeft eenvoudig de halve finales bereikt van het Dutch Darts Championship in Rosmalen. De Nederlander versloeg landgenoot Danny Noppert met ruime cijfers. Lees hier meer.

De twee overgebleven Nederlanders troffen elkaar in de tweede kwartfinale in de laatste sessie van het Dutch Darts Championship in Rosmalen. Michael van Gerwen had afgerekend met Kevin Doets (6-0) en Chris Dobey (6-1), terwijl Danny Noppert te sterk was voor Andrew Gilding en Jermaine Wattimena in een beslissende leg.

De wedstrijd begon met drie legs die werden gehouden door de speler die de leg begon. In de vierde leg miste Noppert twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden. Van Gerwen profiteerde direct en wist via dubbel 10 de eerste break van de partij te plaatsen. De break werd een leg later ook verzilverd, met een 13-darter kwam Van Gerwen op een 4-1 voorsprong.

Noppert kwam er vervolgens ook niet meer aan te pas, met een 126-finish in 12 pijlen brak Van Gerwen voor de tweede keer waarna hij in 14 pijlen de partij mt 6-1 naar zich toe trok. In de halve finale mag ‘Mighty Mike’ het later vanavond opnemen tegen Jonny Clayton

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,73 / 75%
Danny Noppert: 90,15 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *