Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen: ‘Ik had liever geen vrouwenkwalificatie gehad’

Donderdagavond begint dan eindelijk het PDC WK 2019. Michael van Gerwen zal in actie komen op zaterdag 15 december. Van Gerwen is duidelijk over het WK: ”Ik ben gewoon de beste”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Met De Telegraaf praat ‘Het Groene Monster’ over de nieuwe opzet van het WK’, die dit jaar nóg groter is geworden: ”Ik had liever gezien dat er 128 deelnemers waren en dat iedereen direct instroomde. Ook had ik geen apart vrouwenkwalificatietoernooi georganiseerd. Man, vrouw, dun, dik of blank, donker. Dat maakt allemaal niet uit. Allemaal in één pot gooien of je moet het helemaal apart houden zoals bijvoorbeeld bij tennis en golf.

Vervolgens heeft Van Gerwen het over het speelschema van het eindtoernooi. Hier zit hij aan de zware kante van het toernooi, beseft de Nederlander zich ook: ”Peter Wright en Cross zijn niet helemaal in vorm, vind ik. Ik dacht dat ik niet helemaal honderd procent in vorm was, maar het kan dus nog slechter blijkbaar. Aan de andere kant kan weleens een kwart miljoen voor iemand op te halen zijn.

In de achtste finale wacht de eerste echte wedstrijd, erkent ook Van Gerwen. Dan wacht waarschijnlijk Adrian Lewis of Raymond van Barneveld. ”Die partij wordt natuurlijk een kraker. Zelf heb ik geen voorkeur voor één van beide spelers, al blijft het natuurlijk mooier om van Van Barneveld te winnen.” Voordat hij de finale zal bereiken, moet de Nederlander waarschijnlijk eerst mannen als James Wade en Gary Anderson verslaan. Toch durft hij al te stellen tegen wij hij de finale wil spelen: ”Doe maar Rob Cross, ik heb nog iets recht te zetten.

Michael van Gerwen speelt zaterdagavond 15 december tegen Danny Noppert, Royden Lam of Max Hopp.

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.