Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen in matige kwartfinale langs Aspinall

Vrijdagavond stonden de laatste twee kwartfinales van de World Matchplay op het programma. In de laatste kwartfinale nam de Nederlander Michael van Gerwen het op tegen Nathan Aspinall. Lees hier alles terug over de partij.

Gemiste dubbels in openingsfase

Beide heren begonnen de wedstrijd met een maximale score, maar uiteindelijk was het Nathan Aspinall die via dubbel 8 zijn eigen leg hield. De Engelsman kreeg in de tweede leg een breakkans op een 114-finish, maar die werd gemist. Met een 52-finish hield Michael van Gerwen zijn eigen leg. Een leg later kwam de break wel, met een 14-darter brak de Nederlander en hield zijn eigen in 16 darts voor een 3-1 voorsprong. Aspinall miste in beide legs meerdere pijlen op de dubbel. Het leek 4-1 te worden in de pauze, maar Van Gerwen miste verrassend genoeg drie darts op dubbel 16. Aspinall profiteerde en hield via tops toch nog zijn eigen leg.

Van Gerwen behoudt break

Van Gerwen kwam goed uit de pauze, want met een 110-finish wist hij zijn eigen leg te houden. Met een 17-darter plaatste Van Gerwen opnieuw een break, maar die werd dit keer niet verzilverd. De Nederlander miste vier pijlen op dubbel 16, waardoor Aspinall via dubbel 8 meteen terug brak. Een 130-finish zorgde ervoor dat ‘The Asp’ zijn eigen leg hield en terug kwam tot 5-4. Toch wist ‘Mighty Mike’ de break te behouden, met een 68-finish ging hij pauzeren met een 6-4 voorsprong.

Van Gerwen breidt voorsprong uit

Nathan Aspinall kwam matig uit de pauze, Van Gerwen plaatste opnieuw een break. Dit deed hij in 13 darts. Toch wist hij de break niet te verzilveren, hij miste 7 pijlen op de dubbel. Hierdoor brak de Engelsman in 20 darts terug naar 7-5. Ook hij wist de break niet te verzilveren, met een 17-darter stond zo de derde break op een rij op het scorebord. Dit keer verzilverde Van Gerwen hem wel, na wederom veel gemiste dubbels gooide hij dubbel 1 voor een 9-5 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging in 13 darts ook naar de groene sloopkogel en zo ging hij de derde pauze in met drie breaks voorsprong.

Verschil blijft 6 legs

In de vierde min-sessie gingen alle legs met de darts mee. Van Gerwen won zijn legs in twee keer 15 darts en één keer in 19 darts. Aspinall wist zijn legs te houden in twee keer 15 darts. In leg 18 kreeg Aspinall wel de kans om terug te breaken, maar miste weer twee pijlen op de dubbel. Zo stond het 13-7 in de vierde onderbreking.

Van Gerwen maakt het zorgvuldig af

Nathan Aspinall kwam goed uit de pauze, want hij wist de eerste twee legs te winnen. Met een 16-darter hield hij zijn eigen leg, voordat hij in 13 darts Van Gerwen brak. Toch wist Aspinall de break niet te verzilveren, Van Gerwen brak meteen terug met een 88-finish in 12 darts voor 14-9. Een leg later produceerde de Nederlander een 13-darter en kwam zo op matchpoint; 15-9. In leg 25 was het ook gebeurt, met een 81-finish in 11 darts wist de Nederlander zich te plaatsen voor de halve finales; 16-9.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 94,72 / 37,21%
Nathan Aspinall: 90,21 / 25%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *