Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen in matige partij langs King

Afgelopen middag werden de kwartfinales voor de Players Championship Finals afgewerkt. In derde kwartfinale nam Michael van Gerwen het op tegen Mervyn King. Lees hier meer. 

Mervyn King mocht de derde kwartfinale in Minehead beginnen. Met een knappe 96-finish in 15 darts plaatste Michael van Gerwen gelijk de break. Met een 78-finish verzilverde Van Gerwen zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Met een 16-darter hield King zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Beide heren gooiden 180 in de vierde leg, maar met een 14-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg voor 3-1. Met een 18-darter plaatste Van Gerwen nog een break en gingen de heren pauzeren met een 4-1 tussenstand.

King kwam goed uit de pauze. Met een 15-darter plaatste King de rebreak en hield met een 52-finish zijn eigen leg voor 4-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor de heren gingen pauzeren met een 6-4 tussenstand in het voordeel van de Nederlander.

Na de pauze miste King 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 46-finish plaatste Van Gerwen de break voor 7-4. In leg 12 miste King een 64-finish op dubbel 16 om terug te breaken, via dubbel 5 kwam Van Gerwen op een 8-4 voorsprong. Met een 13-darter hield King zijn eigen leg voor 8-5. In leg 14 miste King 5 darts op de dubbel, via dubbel 5 kwam Van Gerwen op matchpoint; 9-5. Met een 121-finish in 12 darts pakte King zijn zesde leg van de partij; 9-6. Met een 16-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg voor een 10-6 overwinning!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 92,15 / 35,71%
Mervyn King: 89,68 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen in matige partij langs King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *