Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen in schitterende partij langs Gurney

Afgelopen avond werden de laatste tweede ronde partijen afgewerkt van de Hungarian Darts Trophy. In de vijfde partij van de avond produceerden Michael van Gerwen en Daryl Gurney een geweldige wedstrijd. Lees hier meer.

Michael van Gerwen begon de vijfde partij van de avond. Met een prachtige 126-finish in 12 darts begon Van Gerwen geweldig aan de wedstrijd. Een matige leg volgde, waardoor Daryl Gurney in 17 darts eenvoudig zijn eigen leg hield. In de derde leg gooide de Noord-Ier twee maximale scores, waardoor hij in 11 darts de eerste break van de wedstrijd te pakken had. Gurney wist de break niet te verzilveren, via dubbel 5 brak Van Gerwen meteen terug naar 2-2. Een 13-darter zorgde ervoor dat ‘Mighty Mike’ zijn voorsprong terug had; 3-2.

Gurney begon leg 6 met zijn vierde maximale score en bracht de stand met een 116-finish op 3-3. Een leg later werden er drie 180’ers gegooid, twee van Van Gerwen die via dubbel 16 weer zijn eigen leg hield. In leg 8 kreeg de Nederlander de kans op de break, maar een 161-finish werd gemist op de bull. Via dubbel 8 hield ook Gurney zijn eigen leg en zo stond het 4-4 na acht gespeelde legs. Gurney kreeg in leg 9 de kans op de break, maar ook hij miste de bull voor een 121-finish. Met een 68-finish onder druk kwam Van Gerwen op matchpoint te staan; 5-4. Gurney moest zijn eigen leg houden om in de wedstrijd te blijven, maar door een 45 score gaf hij het initiatief aan de Nederlander. Van Gerwen hield dat voordeel en zorgde met een 13-darter voor de overwinning.

Van Gerwen zullen we zondagmiddag terug zien bij de laatste 16 tegenover Brendan Dolan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,51 / 54,55%
Daryl Gurney: 101,16 / 36,36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *