Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen in vijfde set langs Bunting

Michael van Gerwen heeft woensdagavond de kwartfinales van de World Grand Prix bereikt. In een lastige wedstrijd wist hij met 3-2 in sets te winnen van Stephen Bunting. Lees hier meer.

Bunting snoept eerste set af

Stephen Bunting mocht de partij beginnen. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg kon Bunting niet openen met zijn eerste vijf pijlen, waardoor Van Gerwen via dubbel 10 de break plaatste. Bunting herstelde zich echter prima, met een knappe 102-finish brak hij een leg later meteen terug voor 2-2. In een spannende vijfde leg miste Van Gerwen drie setdarts, waar Bunting optimaal van profiteerde. De Engelsman gooide 48 uit en pakte daarmee de eerste set af, die van de Nederlander had moeten zijn.

Van Gerwen op gelijke hoogte

Na een korte pauze schoot Van Gerwen uit de startblokken. Hij was met zijn eerste pijl open en kon met een 141-finish in 12 darts zijn eigen leg houden. In de tweede leg miste Van Gerwen een volle beurt op de openingsdubbel, maar Bunting kon er niet van profiteren. Hij miste 5 pijlen op de dubbel, waardoor Van Gerwen via dubbel 9 de break plaatste. Een leg later zette Van Gerwen die 1-1 setstand op het scorebord, via dubbel 16 pakte hij de tweede set met 3-0.

Van Gerwen pakt leiding

Na de tweede en laatste pauze was Bunting pas in zijn negende pijl open, terwijl het zijn eigen leg was. Van Gerwen stapte in en brak met een 17-darter. Hij verzilverde de break in 12 darts door een 150-finish te gooien. In de derde leg was Bunting opnieuw niet in zijn eerste beurt open en kon de set daarmee voor goed vergeten. Via dubbel 14 pakte hij de derde set ook met 3-0 en stond hij met 2-1 in sets aan de leiding.

Bunting vecht terug

Van Gerwen kon het in zijn eigen set af gaan maken. De Nederlander begon goed, met een 76-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg kon Van Gerwen de wedstrijd eigenlijk al beslissen, maar miste twee pijlen op tops. Hierdoor kon Bunting via dubbel 16 na lange tijd weer een leg winnen. In de derde leg miste Van Gerwen opnieuw meerdere pijlen om de leg te winnen, Bunting was daar om het meteen af te straffen. Met een 13-darter brak hij Van Gerwen. Toch kon ‘The Bullet’ het niet in zijn eigen leg afmaken, Van Gerwen produceerde een maximale score en bracht via dubbel 8 de stand op 2-2 in set 4. In een spannende vijfde leg gooide Bunting op het juiste moment een 180’er om vervolgens met een 54-finish de wedstrijd in evenwicht te brengen; 2-2 in sets.

Van Gerwen wint vijfde set

Bunting mocht de allesbeslissende set beginnen en begon goed. Echter zag hij Van Gerwen twee 180’ers gooien en stond na 12 pijlen op 52 te wachten. Bunting kreeg 96 niet van het bord, er werd twee keer gemist op de dubbel. Van Gerwen pakte zijn kans en brak in 14 darts. Hij hield vervolgens ook zijn eigen leg via dubbel 8. Bunting deed nog wel iets terug door 90 uit te gooien in zijn eigen leg om terug te komen tot 2-1 in legs. Uiteindelijk mocht het niet baten. Van Gerwen finishte 65 in leg 4 en wist daarmee met 3-2 (2-3,3-0,3-0,2-3,3-1) in sets te winnen. De Nederlander treft Chris Dobey in de kwartfinales op de vrijdagavond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 94,35 / 36,1%
Stephen Bunting: 84,56 / 38,9%

Overige resultaten:
Chris Dobey 3-2 (0-3,3-1,3-2,2-3,3-2) Adrian Lewis
Peter Wright 3-2 (3-2,2-3,2-3,3-0,3-0) Krzysztof Ratajski
Dimitri van den Bergh 3-2 (1-3,3-1,3-1,2-3,3-1) Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *