Michael van Gerwen kent geen enkele moeite met Noppert en wint World Series Finals

Voor de vierde keer in zijn carrière heeft Michael van Gerwen de World Series of Darts Finals op zijn naam geschreven. In een eentonig finale rekende hij genadeloos af met Danny Noppert, het werd ….

Voor het eerst sinds de Masters in 2018 stonden er weer twee Nederlanders tegenover elkaar in een eindtoernooi van de PDC. Michael van Gerwen is een naam die je snel in een finale verwacht, Danny Noppert behaalde de eindstrijd door een knappe overwinning op Dave Chisnall in de halve finale. De nuchtere Fries staat dit weekend uitstekend te spelen, en won achter de schermen ook de bull en mocht dus beginnen. Zijn eerste drie pijlen belandden allemaal in de tripple 20, en uiteindelijk leverde dit een 12-darter op voor de 1-0. Met een 17-darter haakte MVG aan, waarna hij met een 11-darter liet zien waarvoor hij gekomen was. Noppert kreeg daarna de kans om terug te breaken, maar twee missers op dubbel 8 kosten hem de leg. Met een 15-darter pakte MVG door en snoepte hij weer een leg af van ‘Noppie’. Bij de eerste pauze was het 4-1.

Van Gerwen kende na de pauze geen problemen meer met Noppert, al had hij daar wel de hulp van de Fries voor nodig. Noppert miste namelijk meteen twee pijlen om een break terug te pakken, waardoor MVG de stand op 5-1 zette. Vanaf 160 kreeg Noppert daarna de kans om zijn eigen leg te houden, maar ook tops werd hier gemist. Met een 13-darter in zijn eigen leg maakte MVG er al 7-1 van. Vier missers op de dubbels van Noppert later mocht Van Gerwen al weer aan gaan leggen voor de 8-1. De 9-1 volgde daarna snel, zo eindigde de tweede sessie in een 5-0 overwinning voor MVG.

Zeven perfecte pijlen van Van Gerwen gaven hem, weer in de leg van Noppert, een uitgelezen kans op 10-1. Hij liet echter na negen pijlen dubbel 1 staan, en twee beurten op rij gooide hij zich dood. Noppert mocht zo dan toch een tweede leg winnen. Met een 14-darter herstelde MVG zich echter snel. Er zat al lang geen spanning meer in de wedstrijd en dat was aan alles te zien. Het was al lang duidelijk dat Van Gerwen ging winnen, en de uiteindelijk uitslag zou 11-2 zijn. Met een 16-darter maakte hij er een einde aan, nadat Noppert nog 110 dood had gegooid.

Michael van Gerwen: 96.76 / 35.48%
Danny Noppert: 89.37 / 14.29%

Deel met:


Plaats een reactie