Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Joe Cullen

Michael van Gerwen knokt zich langs Joe Cullen voor kwartfinaleplek

Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van het German Darts Championship in Hildesheim. Als enige overgebleven Nederlander op het toernooi hield hij zondag stand tegen Joe Cullen.  

Het was aan Van Gerwen om de partij af te trappen, maar de drievoudig wereldkampioen ging niet van start zoals hij voor ogen gehad zal hebben. Cullen wist gemiste dubbels van de Nederlander af te straffen door een vroege break te forceren, waarop hij twintig pijlen de tijd had om deze ook te verzilveren.  

Van Gerwen liet de Engelsman echter niet zomaar gaan. Nadat hij zijn eigen leg veiligstelde, kon ‘Mighty Mike’ in dertien pijlen terugbreaken om weer op gelijke hoogte te komen. 

Daarna zou het een tijdje om en om gaan. Cullen kon opnieuw een break bewerkstelligen, waarop Van Gerwen met een 12-darter hetzelfde deed. Zo kwam de score op 3-3 te staan. De heren zouden beiden de ander nog eenmaal een break te verduren geven, maar toen was Van Gerwen in staat om middels opnieuw een 12-darter én een maximale finish van 170 zijn eigen leg binnen te halen. Zo kwam hij op matchpoint.  

Cullen hield de rug recht en kwam in zestien pijlen op gelijke hoogte. In de allesbeslissende leg had Van Gerwen aan veertien darts genoeg om over de finishlijn te komen. Een eindstand van 6-5 voor ‘The Green Machine’. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Gabriel Clemens. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Michael van Gerwen: 96.72 / 54.5% 
Joe Cullen: 90.09 / 45.5% 

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *