Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen laat Van den Bergh kansloos

Michael van Gerwen is goed begonnen aan de tweede fase van de Premier League. Hij versloeg woensdagavond Dimitri van den Bergh met duidelijke cijfers in Milton Keynes. Lees hier meer.

Het was Dimitri van den Bergh die de wedstrijd mocht beginnen, maar het was Michael van Gerwen die de eerste leg won. Met een 126-finish plaatste hij meteen de break en verzilverde die een leg later met een 13-darter. In de derde leg zette Van den Bergh 221 weg op 44 door een score van 177. Opnieuw krijg hij geen kans, want met een 123-finish brak de Nederlander voor de tweede keer. Net als in de tweede leg verzilverde Van Gerwen de break door opnieuw een 13-darter te gooien voor 4-0. In de vijfde leg kreeg de Belg opnieuw geen kans op de dubbel, al stond hij na na 12 darts op 36. Een 91-finish in 11 darts leverde Van Gerwen de derde break op. Die break werd net als de eerste twee verzilverd door een 14-darter voor 6-0.

Toch werd het geen whitewash, want met een 13-darter hield ‘The Dreammaker’ zijn eigen leg en kwam op het scorebord. Dat goede gevoel wist hij vast te houden, want met een 12-darter en een 14-darter werd het 6-3. Van Gerwen zorgde ervoor dat hij met een 96-finish het eerste punt pakte; 7-3. In de leg die volgde produceerde ‘Mighty Mike’ scores van 180 en 171 om uiteindelijk via dubbel 14 de 8-3 zege te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 109,96 / 80%
Dimitri van den Bergh: 106,78 / 60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *