Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen met speels gemak langs Boris Krcmar

Mede dankzij een flitsende start heeft Michael van Gerwen met speels gemak afgerekend met Boris Krcmar. ‘Mighty Mike’ heeft de jacht geopend op weer een EK-titel.

Na een flinke teleurstelling op de World Grand Prix, waar Michael van Gerwen in ronde één verloor van Danny Noppert, staat dit weekend het teken van revanche. Ooit was het European Championship het domein van de Nederlander, die het toernooi maar liefst vier keer op rij won. Met Boris Krcmar trof hij op papier een taaie tegenstander. Toch werd ook hij in de eerste legs weggeblazen door Van Gerwen. Met legs in 11, 12 en 14 begon hij wervelend: met een gemiddelde van 121 na drie legs liet hij zien zich over recente teleurstellingen heen gezet te hebben.

Een 17-darter zorgde ervoor dat het gemiddelde snel kelderde. Krcmar had ondertussen vanaf 160 nog tops gemist: de Kroaat stond niet slecht te spelen maar kwam er niet echt aan te pas. Toch won hij hierna dan toch eindelijk een leg, in 16 pijlen was het raak. Met een 14-darter zorgde MVG er meteen na de pauze voor dat Krcmar zijn hoop weer de kop ingedrukt werd. Van het torenhoge gemiddelde was weinig meer over na een minder leg, die daardoor ook naar de Kroaat ging. De overwinning kwam er daarna alsnog: een 14-darter zorgde voor de 6-4 eindstand. Een sterke start van de Nederlander, die nu James Wade treft.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100.45 / 54.55%
Boris Krcmar:
92.78 / 28.57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *