Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen mist 9-darter in winstpartij tegen De Decker

Op dag 2 van de Belgium Darts Championship opnieuw een onderonsje tussen Nederland en België, en niet de minste: Michael van Gerwen vs Mike de Decker.

Michael van Gerwen mocht beginnen aan de wedstrijd en kwam dan ook als eerste op een dubbel. Toch lukte het de Nederlander niet om de eerste leg te pakken. Hij miste 2 pijlen op dubbel 8, waarna Mike de Decker 52 in rap tempo wist uit te gooien. De eerste break van de wedstrijd was een feit (0-1).

De eerste 180’er van de wedstrijd kwam ook uit de hand van de Belg. Het bleek niet genoeg. Ondanks een pijl op de dubbel, werd het Van Gerwen die terug wist te breaken via dubbel 9 (1-1). Via dubbel 16 wint Van Gerwen zijn eigen leg in een 13-darter en komt voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd (2-1). Van Gerwen leek ook de navolgende leg te winnen, maar gemiste dubbels zorgde dat De Decker de leg kon pakken via dubbel 10 (2-2).

Mike de Decker liet opnieuw zien dat hij in vorm is; hij begon met vier triple 20 achter elkaar. Toch bleek dit niet genoeg. Van Gerwen gooide de perfecte wegzetbeurt en pakte opnieuw de voorsprong (3-2). Na het winnen van de eigen leg (4-2), leek De Decker gebroken. Met een 98-finish in de leg van de Belg leek het dan toch echt voorbij (5-2). In de laatste leg finishte Van Gerwen bijna een 9-darter, maar miste op dubbel 12. Maar in de pijlen die volgde wist Van Gerwen de leg uit te gooien en de wedstrijd te winnen (6-2).

Michael van Gerwen: 99.7/38%
Mike de Decker: 91.1/50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *