Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen met moeite langs Brendan Dolan

Zaterdagavond is de 27ste editie van de World Matchplay begonnen. De als eerste geplaatste van Gerwen mocht in de vierde partij aantreden tegen de Noord-Ier Brendan Dolan.

Stroeve start voor Van Gerwen

Brendan Dolan mocht de vierde partij van de avond beginnen. Met een 15-darter hield Dolan zijn eigen leg. In de tweede leg miste Dolan twee darts op de dubbel voor de break, via dubbel 10 hield Michael van Gerwen toch nog zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Van Gerwen de eerste break met een 45-finish. In leg 4 kreeg Dolan genoeg kansen om terug te breaken, maar miste. Van Gerwen hield in 19 darts toch nog zijn eigen leg voor een 3-1 voorsprong. Met een 81-finish in 12 darts gingen de heren pauzeren met een 4-1 tussenstand. 

Brendan Dolan vecht zich terug

Na de pauze wist Dolan meteen in 18 darts te breaken. De break werd echter niet verzilverd, Van Gerwen brak met een 52-finish terug tot 5-2. In leg 8 miste Van Gerwen een 74-finish voor 6-2, met een belangrijke 70-finish brak Dolan opnieuw. In de negende leg verzilverde de Noord-Ier de break wel voor 5-4. In de laatste leg voor de pauze produceerde Dolan een 128-finish en zette daarmee de tussenstand op 5-5 in de tweede pauze.

Van Gerwen profiteert van dubbels Dolan

Na de pauze wist Dolan niet zijn eigen leg te houden voor de voorsprong, via dubbel 15 brak Van Gerwen. De voorsprong van twee legs kwam er dankzij een 82-finish voor 7-5! Met een 15-darter hield Dolan zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 7-6! In leg 14 miste Van Gerwen 4 darts op de dubbel, via dubbel 2 brak ‘The History Maker’ terug naar 7-7. Wederom wist Dolan bij een gelijke stand niet zijn eigen leg te houden, met het gooien van dubbel 14 werd het 8-7 voor de Nederlander. Dankzij een 13-darter kwam Van Gerwen op matchpoint. In leg 17 miste Dolan 4 darts op de dubbel, met een 57-finish zorgde Van Gerwen voor een 10-7 overwinning. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99,82 / 38,46%
Brendan Dolan: 91,88 / 26,92%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *