Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen moeizaam langs Martin Lukeman

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de German Darts Championship. In de eerste partij van de laatste 16 werd er met 6-4 gewonnen van Martin Lukeman. Lees hier meer.

Michael van Gerwen begon de eerste partij van de middagsessie en deed dat met een 17-darter. Martin Lukeman antwoordde prima, via tops hield hij zijn eigen leg. In de derde leg kreeg Lukeman de kans op de break, maar een 121-finish werd gemist op de bull. Hierdoor kon Van Gerwen in 16 darts toch zijn eigen leg houden. Een leg later kreeg Van Gerwen twee breakkansen, maar er werd verrassend genoeg twee keer gemist op de dubbel. Lukeman bleef koel en kon via dubbel 10 zijn eigen leg houden; 2-2.

Vanaf dat moment ging Van Gerwen beter spelen en dat resulteerde in een 15-darter in zijn eigen leg en een 74-finish voor de break; 4-2. Lukeman produceerde een 13-darter in zijn eigen leg en bleef zo in de beurt van de Nederlander. In leg 8 was Van Gerwen zelf niet in 15 darts uit en kon daarvoor de rekening betalen. ‘Smash’ brak terug met een 60-finish voor 4-4. ‘Mighty Mike’ wist vervolgens zijn eigen leg te houden in 17 darts en kwam daarmee op matchpoint; 5-4. Van Gerwen produceerde in leg 10 de beste leg van de wedstrijd, met een 81-finish in 12 darts wint Van Gerwen met 6-4 en plaatst hij zich voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 95,13 / 37,5%
Martin Lukeman: 87,32 / 36,4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *