Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen na derde wereldtitel: ‘De titel is het belangrijkste voor mij’

Michael van Gerwen wist dinsdagavond zijn derde wereldtitel op zijn naam te schrijven na een 7-3 overwinning op Michael Smith. Na afloop stond een blije Van Gerwen bij Arjan van der Giessen. 

“Ik had deze beker al een keer eerdere in mijn handen moeten hebben, maar ben blij dat ik hem weer terug heb. Ik denk dat ik heel goed toernooi heb gedraaid en dat er maar één verdiende winnaar was en dat ben ik. Dit betekent heel veel voor mij”, verteld Van Gerwen tegenover rtl7darts.

Op de vraag van dat Van Gerwen deze wedstrijd zo had verwacht antwoordde hij alsvolgt: “Uitslag wel, maar ik had wel wat beter spel verwacht van mijzelf. Dat is de druk die de finale meebrengt. Daar moet je op dat moment mee dealen en daar ben ik denk ik goed mee omgegaan. Ik heb wel de juiste dingen op de juiste moment gedaan en dat heeft mij deze titel opgeleverd.”

“De titel is het belangrijkste voor mij, dat geld kan mij de reed roesten. Natuurlijk is het leuk dat het bijgeschreven wordt op mijn bankrekening. De derde wereldtitel achter mijn naam doet mij heel goed, ik denk dat ik het na al deze jaren ook wel heb verdiend. Ik ben zo blij met deze titel, dat is echt niet normaal. Vooral na een jaar waarin ik veel ups en downs heb gehad, natuurlijk heb ik van iedereen nog altijd de meeste toernooi gewonnen maar je moet het nog wel laten zien.” 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *