Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen na makkelijke kwartfinale: ‘Het was saai’

Michael van Gerwen kende een makkelijke kwartfinale tegen Ryan Joyce, die de Nederlander met 5-1 won. Na afloop sprak Van Gerwen met Arjan van der Giessen. 

“Ik begin eigenlijk heel goed aan de wedstrijd. In de eerste sets kan ik niet klagen. De derde set begin ik ook goed met een 120-finish, sindsdien gooi ik slecht. Mag gewoon niet gebeuren, ik maak het me onnodig moeilijk. In de vierde set gooi ik wel een paar heel goede legs, wanneer het weer moest. Daarna was het gewoon een beetje aanharken”, aldus Van Gerwen over de gespeelde partij.

Van Gerwen vond het niet leuk om tegen Ryan Joyce te spelen. “Ik vind het gewoon saai om tegen hem te spelen. Ik speel liever een pot zoals morgen tegen Gary Anderson. Alleen deze moet ook uit de weg. Hij heeft veel te veel respect voor mij. Hij zegt in de break tegen mij dat ik een leg heb gewonnen. Dan denk ik, alsjeblieft wees gewoon een man. Ik kon het goede spel van de eerste 2 sets niet doorzetten, ik denk wel dat ik het goed heb afgerond maar het was niet speciaal.”

Michael van Gerwen treft zondagavond Gary Anderson in de halve finales en heeft de partijen van Anderson wel meegekregen. “Hij heeft het meerdere deel van zijn gespeelde wedstrijden minder gespeeld dan de wedstrijd die ik vanavond heb gespeeld. Natuurlijk heeft hij goed gespeeld in de afgelopen wedstrijd, maar daarvoor heeft hij ook goed gespeeld maar niks speciaals. Ik moet gewoon zorgen dat ik hem morgen onder druk zet, maar dat komt wel goed.”   

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *