Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen na overwinning op Gurney weer naar Premier League Finale

Nog nooit werd Michael van Gerwen voor de finale van de Premier League uitgeschakeld, ook vanavond kwam daar geen verandering in. Het ging tegen Daryl Gurney lang gelijk op, maar uiteindelijk won Van Gerwen met 10-7.

Voor de zevende keer op rij eindigde Michael van Gerwen vorig week op de eerste positie na het reguliere Premier League seizoen. Zijn beloning hiervoor was, naast de extra 25000 pond, een duel met Daryl Gurney. Gurney was dit jaar echter twee keer de baas over MVG, dus leek dit op voorhand een spannende wedstrijd. Het was Van Gerwen die aan de eerste halve finale mocht beginnen. De Nederlander opende met een 14-darter, met onderweg een 180 en 170. Met een 15-darter kwam Gurney langszij. Na vier gemiste pijlen op de dubbels kwam MVG op 2-1 met een 18-darter, waarna Gurney weer aanhaakte met een 14-darter. Beide mannen gooiden een 13-darter, waardoor de stand op 3-3 kwam. Het bleef maar gelijk opgaan, want na een 17-darter van Van Gerwen kwam Gurney met een 13-darter weer terug.

Even leek er dan toch een break te komen. Gurney gooide een goede leg en kreeg na de bull gemist te hebben vanaf 130 nog kansen op de dubbels. Dezen gingen echter beide mis, waardoor MVG toch zijn eigen leg hield. Andersom kreeg MVG ook één pijl in de leg van Gurney, maar ook hier kwam er geen break. Met de stand 5-5 gingen beide mannen de pauze in.

Gurney kwam furieus uit de pauze. Met een 13-darter pakte hij dan eindelijk de eerste break. MVG reageerde echter meteen en produceerde ook een 13-darter. Met een 14-darter pakte Mighty Mike ook meteen de voorsprong weer terug. Gurney ging nu ineens meer dubbels missen en Van Gerwen profiteerde. Met een 20-darter kwam de stand op 8-6, voor de eerste keer een verschil van twee legs. Met een 18-darter kwam hij op de drempel van de finale. Gurney redde nog zijn eigen leg met een 48-finish met twee keer dubbel 8. Een leg later was het klaar, met een 15-darter besliste Van Gerwen de halve finale. Voor de zevende keer op rij haalt de Nederlander zo de finale van de Premier League.

Michael van Gerwen: 96.48/40%
Daryl Gurney: 94.02/33.33%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *