Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen ook in Oostenrijk de beste

Het begint normaal te worden: Michael van Gerwen die een Euro Tour wint. MVG won vorig jaar 8 titels, na 5 toernooien dit jaar staat de teller al op 4. Ian White werd in Oostenrijk met 8-7 verslagen.

Net als vorige week in Saarbrücken waren het Michael van Gerwen en Ian White die de finale van een Euro Tour wisten te halen. MVG won toen met 8-3, terwijl hij hem begin dit jaar ook al versloeg in een finale van een Players Championship (8-5). In tegenstelling tot vorige week begon White nu wel erg goed. Van Gerwen miste dubbel 5 voor een 130-finish, waarna White met een 14-darter meteen een break pakte. MVG herstelde dit echter door ook een 14-darter te produceren. White ging echter verder met de trend door én weer een break én weer een 14-darter te gooien. Met een sensationele 138-finish voor een 12-darter pakte White zelfs de 3-1 voorsprong. Met een 14 en 16-darter trok Van Gerwen toch snel de stand weer gelijk. MVG zette de versnelling in en pakte met een 13-darter voor het eerst de voorsprong. White haakte echter aan met een 15-darter, terwijl Van Gerwen op dubbel 18 stond te wachten voor nog een 13-darter.

Het bleef erg gelijk opgaan, want na een 16-darter van Van Gerwen pakte ook White weer zijn leg, dit keer in 14 pijlen. De Nederlander reageerde hier weer op met ook een 14-darter, waardoor de stand op 6-5 kwam. Uiteindelijk leek daarna dan toch het moment voor MVG te komen. Met een 13-darter brak hij White en was hij nog één leg verwijderd van de titel. Zijn eigen leg begon hij vervolgens ook met een 180, maar doordat White dit volgde was het de Engelsman die de break weer terug pakte. Met een 15-darter sleepte hij er zelfs een beslissende leg uit. Hierin stond de uitkomst vantevoren al bijna vast. MVG won al 25+ keer achtereen een beslissende leg op de Euro Tour, en ook nu gebeurde dit weer. Een 13-darter leverde hem alweer een Euro Tour titel op.

Michael van Gerwen: 101.12/50%
Ian White: 99.51/50%

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *