Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - German Darts Grand Prix 2024

Michael van Gerwen overtuigt, ook Humphries naar finale

De avondsessie op tweede paasdag in München begon met de kwartfinales, waarin Gerwyn Price, Luke Humphries, Michael van Gerwen en Martin Schindler wisten te winnen. Wie bereikt de finale van deze Euro Tour?

Luke Humphries 3-7 Gerwyn Price

De eerste halve finale ging tussen Gerwyn Price en Luke Humphries. De regerend wereldkampioen Humphries gaf het eerste signaal af in deze wedstrijd en liet aan zijn tegenstander merken dat er niet veel te halen viel. Met een 14-, 17- en 18-darter kwam ‘Cool Hand Luke’ op een 3-0 voorsprong. Met een 11-darter vanaf 92 deed Price wat terug, waarna hij ook de vijfde leg wist te pakken met een 17-darter. Hierna ging het echter snel. Humphries produceerde een 12-, 18- en 14-darter om 6-2 voor te komen, waarmee het duel wel gespeeld leek. ‘The Iceman’ kwam met een 60-finish nog wel terug tot 6-3, maar meer zat er niet in. Humphries gooide een dijk van een laatste leg, parkeerde zichzelf op 36 na negen pijlen en gooide de wedstrijd met een 11-darter in het slot. Humphries noteerde een gemiddelde van net geen 100 (99,93, red.) in zijn gewonnen partij.

Michael van Gerwen 7-2 Martin Schindler

De tweede halve finale van de avond ging tussen Michael van Gerwen en de Duitser Martin Schindler. ‘The Wall’ had overduidelijk het publiek op zijn hand, maar dat weerhield Van Gerwen niet om de eerste leg te pakken met een fraaie 120-finish. Wat volgde was een serie van vier legs waarin de spelers elkaar niet wisten te breken. Tot de zesde leg. Van Gerwen knalt er een 12-darter uit en komt met een 127-finish op de bulls-eye op een 4-2 voorsprong. De break zou een kantelpunt in de wedstrijd zijn.

Van Gerwen behield namelijk ‘zijn’ zevende leg met een keurige 14-darter en lijkt de wedstrijd met een 11-darter vanaf 44 vroegtijdig in het slot te gooien. Met een 65-finish besliste Van Gerwen de partij en bemachtigde hij een finaleplaats in München tegen Luke Humphries. Van Gerwen noteerde een 101 gemiddelde, terwijl ook Schindler met 96,63 een degelijke partij gooide.

Uitslagen:
Luke Humphries 7-3 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 7-2 Martin Schindler

Finale:
Luke Humphries – Michael van Gerwen.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *