Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen pakt eerste Pro Tour van het jaar

Michael van Gerwen heeft eindelijk zijn eerste Players Championship van het jaar gewonnen. Op de tweede dag van Super Series 8 was Michael van Gerwen beter dan Engelsman Nathan Aspinall in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 29 was het een naar laatste toernooi van het jaar en begon met 128 spelers. Voor sommige spelers stond nog veel op het spel zoals een plek op het WK of op de Players Championship Finals. Boris Krcmar liet cruciale ponden liggen door in ronde 1 te verliezen van de nummer 3 van de wereld: Michael van Gerwen. Jason Lowe pakte belangrijke ponden en staat op plek 32 van de pro tour om het WK te behalen. Verder speelde Jelle Klaasen erg goed. Hij behaalde een kwartfinale plek door onder andere Michael Smith met ruim 100 gemiddeld te verslaan. Klaasen heeft nog een heel goed najaar nodig om zijn tourkaart te behouden. ‘Barney’ liet wederom veel kansen liggen op de dubbel en verloor in ronde 3 van Jason Heaver. Deze Engelsman gaan we ook op het WK zien. Wat verder erg opvalt zijn de prestaties van Florian Hempel. De Duitser mistte dit jaar al 12 vloertoernooien, maar lijkt zeker van het WK door zijn goeie run van de laatste tijd. Hij versloeg vandaag onder andere Dirk van Duijvenbode en Daryl Gurney en lijkt een gevaarlijke klant voor het WK.

Ook vandaag werd er weer een 9-darter gegooid. Noord-Ier Mickey Mansell vond perfectie in zijn eerste ronde. Michael van Gerwen laat de laatste tijd al zeer goed spel zien en dat deed hij vandaag weer. Met name de kwartfinale tegen Ratajski was van zeer hoog niveau met een gemiddelde van ruim 107. Ook de Engelsman Aspinall liet uitstekende vorm zien. Met als absoluut hoogtepunt een gemiddelde van bijna 110 tegen de man in vorm Ryan Searle. In de Halve finale versloeg Aspinall, William O’Connor met 7-4. Van Gerwen rekende af met ‘The Heat’ (Damon Heta).

Finale

Nathan Aspinall begon veel scherper dan Van Gerwen en had eigenlijk met 3-0 voor moeten staan, maar veel gemiste dubbels kostte hem de kop. Het mondde uit in een 2-1 voorsprong. Hierna bleef Aspinall missen en bleef van Gerwen profiteren. Scorend bleef de jonge Engelsman beter dan de Nederlander, maar de effectiviteit van de Vlijmenaar was simpelweg te goed. Beide mannen gooide boven de 100 gemiddeld. Aspinall zag Van Gerwen uitlopen na 7-4 en spartelde nog even tegen, maar Van Gerwen pakte via dubbel zestien zijn eerste Players Championship titel van het jaar.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 102.30 / 53.33%
Nathan Aspinall 102.57 / 31,25%

Nederlanders

De Nederlanders kende een mindere dag, drie wisten slechts de laatste 32 te halen. De meeste sneuvelde in ronde twee onder andere Kleermaker, van Duijvenbode en Noppert. Kevin Doets moet morgen nog flink aan de bak om op het WK te staan. Hij had een moeilijke loting tegen Ratajski en verloor met 6-5.

Uitslagen

Kwartfinale
Damon Heta 6-0 Jelle Klaasen
Michael van Gerwen 6-2 Krzysztof Ratajski
Nathan Aspinall 6-4 Ryan Searle
William O’Connor 6-3 Kim Huybrechts

Halve Finale
Michael van Gerwen 7-3 Damon Heta
Nathan Aspinall 7-4 William O’Connor

Finale
Michael van Gerwen 8-5 Nathan Aspinall

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *