Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs James Wade

Michael van Gerwen revancheert zich tegen James Wade

Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van de Austrian Darts Open. Bij de laatste 16 werd er in een beslissende leg afgerekend met James Wade. Lees hier meer.

Michael van Gerwen mocht de zesde partij van de middagsessie beginnen en wou zich gaan revancheren op zijn nederlaag tegen James Wade in de Premier League afgelopen donderdag. De eerste vier legs gingen met de darts mee. Van Gerwen hield zijn eigen legs in 13 en 15 darts, terwijl Wade aan 15 en 17 pijlen genoeg had. In de vijfde leg plaatste Wade de eerste break, met een 13-darter kwam hij 3-2 voor.

Van Gerwen leek een leg later de break meteen ongedaan maken, maar miste vier pijlen op dubbel 10. Wade profiteerde en verzilverde de break door tops te gooien voor 4-2. Vanaf dat moment ging de turbo toch aan bij de Nederlander. Met een 17-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg, voordat hij met de ‘Big-Fish’ (170-finish) terug brak naar 4-4. ‘Mighty Mike’ hield vervolgens ook zijn eigen leg, in 11 darts, en kwam daarmee op matchpoint. Toch kwam er een beslissende leg. In de tiende leg miste Van Gerwen twee matchdarts, waardoor ‘The Machine’ er via dubbel 10 5-5 van maken. De Nederlander mocht de beslissende leg beginnen en dat deed scorend erg goed; 96-100-105-140. Met een 60-finish zien we Van Gerwen toch vanavond terug in de kwartfinales van de Austrian Darts Open.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,57 / 35,3%
James Wade: 99,35 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *