Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen schrijft PL-avond in Birmingham op zijn naam

Ook deze donderdagavond was het natuurlijk tijd voor de volgende speelronde in de Premier League. Michael van Gerwen zou uiteindelijk de sterkste blijken in Birmingham.

De elfde speelronde van de Premier League begon in Birmingham met de wereldkampioen Luke Humphries tegen hekkensluiter Peter Wright. Peter Wright leek voor een stunt te zorgen toen hij met een 130-finish op 4-1 kwam. Echter won hij daarna geen leg meer, Humphries won vijf legs op een rij voor een plaats in de halve finales. Luke Littler bleef in de race om voor de derde keer op een rij de weektitel te grijpen. Daarvoor had hij in de kwartfinales wel een beslissende leg nodig tegen Rob Cross. ‘Voltage’ kwam 3-1 voor en kreeg op 5-4 één matchdart op tops, die werd gemist waardoor Littler alsnog met de zege aan de haal ging.

In de derde kwartfinale wist Michael Smith te winnen van Gerwyn Price. Smith kwam al snel op een 4-0 voorsprong, maar zag Price helemaal terug komen tot 4-3. Echter gingen de laatste twee legs toch naar ‘BullyBoy’ die hiermee dichterbij een play-offs plek kwam. Beide heren noteerden een gemiddelde boven de 100. In de laatste kwartfinale troffen de nummers 3 en 4 elkaar, oftewel Nathan Aspinall tegen Michael van Gerwen. Na een moeizame start wist Van Gerwen de partij toch naar zich toe te trekken. De Nederlander kwam 4-2 achter, maar mede dankzij knappe finishes van 70 en 151 werd er toch met 6-4 gewonnen.

Halve finales

De eerste halve finale ging tussen de twee overgebleven Luke’s. Luke Littler en Luke Humphries maakten er een enorm spannende partij van, ondanks dat Littler veruit een beter gemiddelde scoorde dan zijn tegenstander. Humphries begon de partij nog sterk door zijn eerste leg te behouden en vervolgens de break te plaatsen met een 12-darter, maar zag zijn jonge tegenstander binnen no-time weer op gelijke hoogte komen. Littler nam op zijn beurt ook afstand, maar zag ook Humphries weer terugkomen. De laatste leg werd echter gewonnen door de jongste van het stel met een strakke 13-darter.

De tweede halve finale van de avond zou uiteindelijk een prooi worden voor de Nederlander Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ mocht de partij beginnen, maar zag geen mogelijkheid om in de openingsfase van het duel de break te plaatsen. Dit lukte ook de Engelsman Michael Smith niet, waardoor het tot 3-3 een gelijk opgaande strijd was. Dit zou echter ook het moment blijken dat Van Gerwen het gaatje sloeg. Met een 17-darter vanaf dubbel 10 kwam Van Gerwen weer op voorsprong, om Smith vervolgens met een 14-darter te breken. Door deze break stond Van Gerwen direct ook op matchpoint en deze voorsprong gaf de Nederlander niet meer uit handen. Met een 107-finish kwam Smith nog wel terug tot 4-5, maar hier zou het voor Smith ook bij blijven. Met een 14-darter bereikte Van Gerwen de finale in Birmingham.

Finale

Waar Littler in zijn halve finale tegen Humphries nog een gemiddelde haalde van 107,23, was de koek in de finale tegen Michael van Gerwen wel op. De Engelsman wist op een 1-1 tussenstand nog wel de break te plaatsen om 2-1 voor te komen, maar Van Gerwen zorgde ook meteen weer voor de re-break door 125 te finishen. Toch zou Littler voor de derde break op een rij zorgen, aangezien Van Gerwen de nodige pijlen op de dubbel miste. De gemiste pijlen zouden echter het startschot zijn van een keurige serie van Van Gerwen. Met een 14-, 15- en een 12-darter stond de Nederlander binnen een mum van tijd opeens op een 5-3 voorsprong en had ‘Mighty Mike’ nog maar één leg nodig van de weektitel. Deze zou niet lang op zich laten wachten. Van Gerwen gooide 95 van het bord en schreef de Premier League-avond in Birmingham op zijn naam. De derde eindoverwinning in de Premier League van 2024 voor Van Gerwen!

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-4 Peter Wright
Luke Littler 6-5 Rob Cross
Michael Smith 6-3 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 6-4 Nathan Aspinall

Halve finales
Luke Littler 6-5 Luke Humphries
Michael van Gerwen 6-4 Michael Smith

Finale
Michael van Gerwen 6-3 Luke Littler

Stand

  1. Luke Littler – 26 punten
  2. Luke Humphries – 24 punten
  3. Michael van Gerwen – 22 punten
  4. Nathan Aspinall – 18 punten
  5. Michael Smith -17 punten
  6. Rob Cross – 11 punten
  7. Gerwyn Price – 10 punten
  8. Peter Wright – 4 punten
Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *