Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Queensland Darts Masters 2022

Michael van Gerwen slaat meteen toe ‘Down Under’: Queensland Darts Master

Michael van Gerwen is met succes teruggekeerd in Australië. In Townsville versloeg de Nederlander Gerwyn Price in de finale: 8-5.

In 2019 werd er voor het laatst een World Series-toernooi gehouden in Australië: hoog tijd voor nieuwe toernooien ‘Down Under’. Damon Heta was toen nog een relatief onbekende darter, die uit het niets hier een TV-titel pakte. Dit jaar keerde hij terug als wereldtopper, maar met Gerwyn Price lootte hij direct zwaar in de eerste ronde. ‘The Heat’ kwam wel 5-4 voor, maar Price wist dit met een 120-finish, gevolgd door een 11-darter (dubbel 12 werd net gemist voor een 9-darter) nog om te draaien. Een wedstrijd eerder had Simon Whitlock wel het thuispubliek laten juichen door James Wade uit te schakelen. Haupai Puha zorgde voor de grootste stunt door te winnen van Jonny Clayton, terwijl Gordon Mathers van een ondermaatse Fallon Sherrock won. Michael van Gerwen speelde matig tegen Bailey Marsh, maar won alsnog van de jongeling: 6-5.

Mathers stelt thuispubliek tevreden

Dat Clayton van Puha verloor was al een verrassing, maar dat Michael Smith een ronde later onderuit ging tegen Gordon Mathers mag zeker als een stunt worden aangeduid. ‘GG’ Mathers speelde allesbehalve goed, maar doordat Smith 17 pijlen op de dubbels miste was het toch de Australiër die de halve finales haalde. Price was hierin zijn tegenstander: de Welshman stond even onder druk van Whitlock, maar met een heerlijke 167 trok hij de zege toch uit het vuur. Joe Cullen en Dimitri van den Bergh maakten er in hun partij een spektakelstuk van: Cullen won met een gemiddelde van 102.74, Van den Bergh droop af met een gemiddelde van 102.27. Meer zat er echter niet in voor Cullen. In zijn halve finale tegen Van Gerwen (die afrekende met Puha) gooide hij nog een mooie 145-finish, maar toch verloor hij met 7-5. Price kende in de andere halve finale geen enkele moeite met Mathers, die toch terug zal kijken op een zeer geslaagd toernooi: 7-1.

MVG deelt nieuwe klap uit aan Price

Een herhaling van de World Matchplay-finale dus in Australië. Price speelde uitstekend in zijn eerste drie wedstrijden en leek de favoriet. ‘The Iceman’ kwam ook op 4-1, vooral door veel missers op de dubbels van Van Gerwen. Hierna zette de Nederlander er echter een stapje bij. Met legs in 14, 12 en 14 pijlen kwam hij op 4-4. Price deelde een klap uit met een 120-finish, maar met een 112-finish sloeg Van Gerwen snel terug. Legs in 11, 15 en 11 volgden, waardoor ‘Mighty Mike’ wederom aan Price liet zien dat hij op dit moment de beste speler ter wereld is.

Michael van Gerwen: 99.87 / 42.1%
Gerwyn Price: 89.17 / 38.5%

Uitslagen

Laatste 16
Dimitri van den Bergh 6-2 Koha Kokiri
Joe Cullen 6-0 Dave Marland
Michael van Gerwen 6-5 Bailey Marsh
Haupai Puha 6-2 Jonny Clayton
Michael Smith 6-0 Joe Comito
Gordon Mathers 6-3 Fallon Sherrock
Simon Whitlock 6-2 James Wade
Gerwyn Price 6-5 Damon Heta

Kwartfinales
Joe Cullen 6-4 Dimitri van den Bergh
Michael van Gerwen 6-1 Haupai Puha
Gordon Mathers 6-4 Michael Smith
Gerwyn Price 6-3 Simon Whitlock

Halve Finales
Michael van Gerwen 7-5 Joe Cullen
Gerwyn Price 7-1 Gordon Mathers

Finale
Michael van Gerwen 8-5 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *