Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen ten koste van Price naar finale

Schotland, Engeland, Nederland en Wales waren alle 4 nog vertegenwoordigt in de halve finales van de Players Championship Finals. Het tweede duel voor een plek in de finale ging tussen Nederland en Wales, namelijk Michael van Gerwen en Gerwyn Price.

Gelijke stand na 10 legs

Gerwyn Price mocht de halve finale beginnen en deed dat erg goed, hij wist de eerste 3 legs te pakken met o.a. een break met een 104-finish. Toch wist Michael van Gerwen de pauze in te gaan met een minimaal verschil. Met een 15-darter hield hij zijn eigen leg en brak in 13 darts terug naar 3-2.

Na de pauze verzilverde Van Gerwen de break in 13 darts en maakte er zo 3-3 van. Price wist vervolgens met een belangrijke 56-finish zijn eigen leg te houden, dit deed Van Gerwen ook door met zijn derde 13-darter er 4-4 van te maken. In de negende leg pakte de Nederlander voor het eerst de voorsprong, hij brak Price. Toch wist de Nederlander die break niet te verzilveren, Price brak via dubbel 10 terug naar 5-5.

Price pakt opnieuw een break

Price kwam goed uit de tweede pauze, met een 54-finish hield hij zijn eigen leg. In leg 12 kreeg Price drie pijlen op de dubbel om te breaken, maar kreeg het niet voor elkaar. Hierdoor hield Van Gerwen met veel gelijk zijn eigen leg. Een leg later kreeg ‘Mighty Mike’ de kans op de break, maar een 114-finish werd gemist. Met een 17-darter behield ‘The Iceman’ de voorsprong. In leg 14 plaatste Price zijn tweede break, met een 14-darter kwam hij op een 8-6 voorsprong. De laatste leg voor de pauze werd een hele belangrijke. Price kreeg twee pijlen op tops om met 9-6 te pauze in te gaan, maar miste. Van Gerwen stapte in en brak gelijk terug via dubbel 10 en kwam zo terug tot 8-7.

IJzersterke Van Gerwen toch naar finale

Na de laatste pauze verzilverde Van Gerwen de rebreak met een 88-finish voor 8-8. Een leg later wist de Nederlander met een 14-darter de broodnodige break te plaatsen en kwam zo op een 9-8 voorsprong. Deze break wist Van Gerwen wel te verzilveren, met een 13-darter kwam hij op matchpoint; 10-8. Price kon het in leg 19 niet meer voor elkaar krijgen om zijn eigen leg te houden, hij miste opnieuw vier pijlen op de dubbel. Van Gerwen verzekerde zich van de finale met een 16-darter voor 11-8 overwinning!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,52 / 50%
Gerwyn Price: 95,07 / 29,63%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *