Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen trekt hem er toch nog uit tegen Humphries

Michael van Gerwen heeft in de tweede ronde van The Masters gewonnen. Makkelijk ging het zeker niet. Hij mistte veel dubbels en leek een zekere wedstrijd weg te geven. Humphries mistte vijf matchdarts en liet Van Gerwen toch ontsnappen. Michael van Gerwen wint de wedstrijd met 10-9

Humphries straft matig begin Van Gerwen af

Michael van Gerwen kwam er in de eerste sessie vrij snel achter dat Humphries een taaie klant zou worden. Van Gerwen startte zelf slordig, hij mistte een enkele 12 bij het wegzetten en kreeg 44 hierdoor niet uit. Humphries kreeg de kans op 108 voor de break en pakte deze ook. In de tweede leg liep Humphries scorend weg en zo kwam hij op een 2-0 voorsprong. Ook in de derde leg kwam Van Gerwen in gevaar. Hij rekende slecht en zette zichzelf weg op D15, deze wist hij ook niet te raken met drie pijlen. Humphries liet Van Gerwen nu wel weg komen, hij bustte eerst al 76 en mistte drie pijlen op de dubbel. In de vierde leg wist Humphries 80 uit te gooien en zo had de Humphries de sessie al gewonnen. Van Gerwen wist wel zijn tweede leg te pakken, 78 ging uit voor een 14-darter.

Humphries laat Van Gerwen in de wedstrijd

Luke Humphries kwam heel slecht uit de pauze. Het was zijn sessie en hij mocht de eerste leg dus beginnen. Humphries had na 18 pijlen geen pijl op de dubbel gehad en dus wist Van Gerwen de break terug te pakken. Hij mocht de break ook nog verzilveren in zeven beurten en dus kreeg Van Gerwen alle gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Intussen kwam Van Gerwen ook beter in zijn spel. Hoewel hij Humphries niet weer wist te breaken, hield hij zijn met een 11-darter. Humphries wist de schade nog wel te beperken, hij kon zijn leg houden in vijf beurten.

Van Gerwen leek het helemaal weg te geven

In de derde sessie leek Van Gerwen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij hield zijn eigen leg en wist ook gelijk te breken. Hij leek de break ook te verzilveren, maar kreeg vervolgens heel veel moeite met de dubbel. Hij mist drie volle handen op de dubbel en Humphries mag zo gelijk terug breken. Vervolgens kwam Humphries compleet in een flow. Hij verzilverde de break met een 13-darter, breekt ook met een 13-darter en verzilvert de break ook met een 11-darter. Zo had Humphries een 7-5 achterstand omgedraaid in een 7-9 voorsprong. Het leek dus koek en ei voor Humphries. Van Gerwen mocht de eigen leg eenvoudig houden en moest vervolgens breaken. Humphries stond scorend 200 punten voor, mistte vervolgens 5 matchdarts en gaf zo de wedstrijd toch nog weg. Van Gerwen wist te breaken en was scorend goed genoeg om bij Humphries weg te lopen. Ook hij mistte een aantal matchdarts, maar Humphries was te ver weg om te proviteren. Van Gerwen wint een zeer moeizame wedstrijd.

gemiddeldes / finishpercentage:
Michael van Gerwen: 91,54 / 27,8%
Luke Humphries: 91,79 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *