Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen pakt tweede titel in Summer Series

Afgelopen middag werd Players Championship 11 gespeeld in Milton Keynes voor de PDC Summer Series. In totaal deden er 128 deelnemers mee, waaronder 19 Nederlanders. Uiteindelijk bereikten Jose de Sousa en Michael van Gerwen de finale.

Route naar de finale

Michael van Gerwen plaatste zich als eerste voor zijn tweede finale deze week. Hij begon de dag met een 6-2 overwinning op Alan Tabern. In de tweede ronde gooide de Nederlander slechts een gemiddelde van 87, maar het was genoeg om met 6-1 van Kim Huybrechts te winnen. Vervolgens werden Robert Collins en James Wade allebei met 6-2 verslagen. In de kwartfinales had Van Gerwen de eerste test van de dag, Chris Dobey kwam van 4-1 terug tot 4-4. Uiteindelijk gingen de laatste 2 legs naar ‘Mighty Mike’ voor een 6-2 zege. In de halve finales was de Nederlander te sterk voor Jeff Smith met 7-4.

Jose de Sousa bereikte zijn eerste finale bij de PDC van dit jaar. De Portugees begon de dag met een gemiddelde van 109,3 om met 6-1 te winnen van Adam Hunt. In de tweede ronde werd Aaron Beeney, die zijn allereerste wedstrijd op de tour won, met 6-2 verslagen. In de derde ronde versloeg De Sousa met 6-4 Danny Noppert, die een gemiddelde van 109 gooide! Bij de laatste 16 werd de nummer 1 geplaatste Gerwyn Price met 6-3 verslagen. In de kwartfinales had ‘The Special One’ geen problemen met Stephen Bunting, het werd 6-2. In de halve finales ging De Sousa met een gemiddelde van 105,7 en een 7-3 zege langs Daryl Gurney.

Finale

De finale werd begonnen door Michael van Gerwen, die de bull won. Jose de Sousa plaatste in de eerste leg meteen een break in 15 darts. De break werd verzilverd in 14 darts voor een 2-0 voorsprong. Met een 16-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Met een hele belangrijke 130-finish brak Van Gerwen terug naar 2-2. Via dubbel 16 hield Van Gerwen zijn eigen leg en pakte daarmee de voorsprong. In de zesde leg stond De Sousa te wachten op dubbel 16, maar dankzij een 146-finish pakte Van Gerwen een 4-2 voorsprong.

Met een 14-darter verzilverde de Nederlander de break. In de achtste leg miste De Sousa 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via dubbel 1 plaatste Van Gerwen de derde break voor een 6-2 voorsprong. Met een 14-darter brak de Portugees terug naar 6-3 en bleef daarmee in de wedstrijd. In de tiende leg brak Van Gerwen terug naar 7-3 en had nog één leg voor de titel. Met een 180’er en dubbel 14 pakte Van Gerwen zijn tweede titel in de Summer Series!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,5 / 62%
Jose de Sousa: 97,8 / 30%

Nederlanders

Net als de eerdere twee dagen deden er 19 Nederlanders mee. In totaal wisten 9 Nederlanders de tweede ronde te bereiken. De tweede ronde was het eindstation voor Ron Meulenkamp, Vincent van der Meer, Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Benito van de Pas. Bij de laatste 32 verloor Danny Noppert met een gemiddelde van 109, ook Van der Voort kwam niet voorbij de derde ronde. Bij de laatste 16 verloor Jermaine Wattimena met 6-4 van Peter Wright. Michael van Gerwen was net als dag één de beste Nederlander met een titel!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *