Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen verliest en is uitgeschakeld

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. In de tweede partij nam Michael van Gerwen (6) het op tegen Daryl Gurney (8). Voor Van Gerwen een must-win wedstrijd voor de race om de play-offs. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Slappe start Van Gerwen

Het was Michael van Gerwen die de tweede partij van de avond begon, maar kreeg na 6 beurten niet één pijl op de dubbel. Gurney strafte het meteen af met een 16-darter. In de tweede leg miste Van Gerwen een 110-finish voor de rebreak, met een 60-finish hield Gurney zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg miste Van Gerwen 6 pijlen op de dubbel, uiteindelijk brak Gurney in 22 darts naar een 3-0 voorsprong. In de vierde leg gooide Gurney een belangrijke 78-finish en pakte daarmee een 4-0 voorsprong.

Van Gerwen kan turbo opnieuw niet vinden

In de vijfde leg gooide Gurney twee scores van 140 en één score van 100 om met een 121-finish in 12 darts voor de derde break te zorgen. In leg 6 miste de Nederlander twee pijlen op dubbel 19, waardoor Gurney met een 90-finish de break verzilverd voor 6-0. In de zevende leg kwam ‘Mighty Mike’ dan eindelijk op het scorebord, met een 121-finish in 12 darts werd het 7-1. Vervolgens gingen leg 9 en 10 met de darts mee, wat resulteerde in een 8-2 overwinning voor ‘Superchin’.

Dit betekent dat we Michael van Gerwen voor het eerst in zijn carrière niet terug gaan zien in de play-offs, hij eindigd als zesde. Door dit resultaat zijn Gary Anderson en Peter Wright wel zeker voor hun plaats in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 91,04 / 50%
Michael van Gerwen: 91,74 / 15,38%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *