Michael van Gerwen verliest en is uitgeschakeld

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. In de tweede partij nam Michael van Gerwen (6) het op tegen Daryl Gurney (8). Voor Van Gerwen een must-win wedstrijd voor de race om de play-offs. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Slappe start Van Gerwen

Het was Michael van Gerwen die de tweede partij van de avond begon, maar kreeg na 6 beurten niet één pijl op de dubbel. Gurney strafte het meteen af met een 16-darter. In de tweede leg miste Van Gerwen een 110-finish voor de rebreak, met een 60-finish hield Gurney zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg miste Van Gerwen 6 pijlen op de dubbel, uiteindelijk brak Gurney in 22 darts naar een 3-0 voorsprong. In de vierde leg gooide Gurney een belangrijke 78-finish en pakte daarmee een 4-0 voorsprong.

Van Gerwen kan turbo opnieuw niet vinden

In de vijfde leg gooide Gurney twee scores van 140 en één score van 100 om met een 121-finish in 12 darts voor de derde break te zorgen. In leg 6 miste de Nederlander twee pijlen op dubbel 19, waardoor Gurney met een 90-finish de break verzilverd voor 6-0. In de zevende leg kwam ‘Mighty Mike’ dan eindelijk op het scorebord, met een 121-finish in 12 darts werd het 7-1. Vervolgens gingen leg 9 en 10 met de darts mee, wat resulteerde in een 8-2 overwinning voor ‘Superchin’.

Dit betekent dat we Michael van Gerwen voor het eerst in zijn carrière niet terug gaan zien in de play-offs, hij eindigd als zesde. Door dit resultaat zijn Gary Anderson en Peter Wright wel zeker voor hun plaats in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 91,04 / 50%
Michael van Gerwen: 91,74 / 15,38%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen verliest en is uitgeschakeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *