Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Michael van Gerwen verliest zijn eerste partij, Rob Cross wint groots van Gurney

Afgelopen avond stond de vierde speelronde van de Premier League op het programma in Exeter. Luke Humphries was de invaller van Gary Anderson. Lees hier de wedstrijdverslagen van de gespeelde partijen terug. 

Luke Humphries vs Gerwyn Price
Luke Humphries mocht de eerste pijlen in Exeter naar het bord gooien. Humphries begon erg nerveus aan de partij, Price maakte daar gebruik van en pakte de eerste twee legs. Met een knappe 85-finish hield Humphries zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Met een geweldige 147-finish maakte Price er 3-1 van. Humphries bleef aanhaken, want met een fantastische 161-finish werd het 3-2. Price begon de zesde leg met 6 perfecte darts. Vervolgens wist de Welshmen twee keer triple 20 te gooien, maar miste dubbel 12 voor een 9-darter! Uiteindelijk pakte Price de leg in 10 darts. Na die 10-darter was het initiatief toch voor Humphries. Met een 15,12 en 11-darter kwam Humphries 5-4 voor. Met een 16-darter hield Price zijn eigen leg en kwam op 5-5. In de elfde leg miste Price twee darts op D18 voor een 96-finish en de break, via D15 pakte Humphries het eerste punt. In de laatste leg van de partij miste Humphries D14 voor een 148-finish voor de overwinning, met een knappe 76-finish pakte Price alsnog het verdiende punt.

Daryl Gurney vs Rob Cross
De tweede partij van de avond ging tussen Daryl Gurney en Rob Cross. Gurney had vandaag niet zijn dag, hij kon de trippels totaal niet vinden. Hierdoor kwam Cross al snel 6-0 voor, hij won de legs in 16,14,14,13,15 en 13 darts, inclusief een fantastische 153-finish. In de zevende leg wist Gurney een 80-finish te gooien, waardoor er geen whitewash kwam. Cross bleef koel en speelde de wedstrijd in zijn eigen leg uit, met een 16-darter won ‘Voltage’ de partij met 7-1!

Mensur Suljovic vs Peter Wright
Als derde waren de Oostenrijker en de Schot het tegen elkaar op in Exeter. Suljovic mocht beginnen, maar gaf Wright de leg die hem in twintig darts won. Suljovic brak meteen terug via zijn favoriete dubbel 14, die hij met zijn laatste dart wist te raken. Diezelfde dubbel 14 bracht Mensur in leg 3 ook de voorsprong via met een finish van 68. De 3-1, 4-1 en 5-1, volgde voor Mensur ”The Gentle” Suljovic. Deze reeks zette hij door door een mooie 121 (bullseye – triple 13 – dubbel 16) finish te gooien. Wright zijn doel was nu om 5 legs op rij te winnen voor een gelijkspel. Hij begon dit met een 11 darter. Hierna wist Wright ook te breken door 81 uit te gooien, 6-3. Ook 85 was voor de Schot geen probleem, die hij in twee darts via dubbel 14 op nul weet te brengen. Waar een gelijkspel in zicht leek te komen, bracht Suljovic de conclusie door dubbel 8 te raken en 7-4 te winnen.

Michael van Gerwen vs James Wade
Van Gerwen, die vanaf de start van de Premier League bovenaan de ranking staat, begon aan deze clash tussen Nederland en Engeland. De eerste vier legs gingen allemaal met de darts mee, ondanks dat er genoeg breekkansen waren voor MvG. In zijn eigen leg mistte hij niet en gooit hij 124 uit op dubbel 8. Ook in leg zes krijgt de brabander kansen om te breken, maar weer kwam Wade er mee weg, 3-3. In de zevende leg kreeg Wade een kans om te breken, 65 over. Raakte de 25, mistte dubbel 20 rechts in de dubbel 1, maar raakte dubbel 19 met zijn laatste dart. Hiermee pakt James Wade voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd. De volgende leg liet Van Gerwen voor de derde keer 170 staan, maar slaagde er 3 keer niet in. James hield zijn leg om de stand op 5-3 te brengen. De engelsman is opgewarmd en gooit 121 uit op bullseye en verzekerde hier een belangrijk punt tegen de nummer één van de wereld. Dubbel 18 bracht Wade een verrassende overwinning met een indrukwekkende 7-3!

Michael Smith vs Raymond van Barneveld
Als laatste stond deze avond wederom een battle tussen Nederland en Engeland te wachten. Michael Smith die eerder deze week nog met spoed is geopereerd aan zijn been waggelde het podium op maar mag wel de wedstrijd beginnen. De pijn was zichtbaar maar desalniettemin gooit hij zijn eerste leg in 14 darts uit. Datzelfde aantal pijlen had Barney nodig om 76 uit te gooien en weer op gelijke hoogte te komen. In de derde leg wederom een 76 finish van Barney om de voorsprong te nemen! Deze voorsprong breidde hij succesvol uit naar 3-1 via dubbel 16. Tot zover het beste wat we deze Premier League gezien hebben van Van Barneveld! Een poging van Barney om 104 uit te gooien voor weer een breek lukte niet en Smith gooide 45 uit op tops om terug te komen tot 3-2. Ook de zesde leg werd op naam geschreven van ‘Bullyboy’ Michael Smith en zo was de wedstrijd weer helemaal gelijk. Smith kwam nu goed op gang ondanks zijn lastige loopje naar het bord en terug, terwijl hij de voorsprong pakt via dubbel 4. Toch bleek niks nog gespeeld te zijn als de legende uit Den Haag 60 uitgooit, 4-4. Smith raakte in 14 pijlen dubbel 16 en komt weer op voorsprong terwijl de conclusie van de wedstrijd snel naderde. 5-4 voor Smith en 90 uitgegooid in 11 darts, hierdoor was Smith als eerste zeker van een punt. Raymond van Barneveld had 2 legs achter elkaar nodig voor een gelijkspel, maar slaagt hier niet in. Michael Smith verslaat Raymond van Barneveld met 7-4.

Luke Humphries         6 – 6  Gerwyn Price
Daryl Gurney                1 – 7  Rob Cross
Mensur Suljovic          7 – 4 Peter Wright
Michael van Gerwen 3 – 7 James Wade
Michael Smith            7 – 4 Raymond van Barneveld

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen verliest zijn eerste partij, Rob Cross wint groots van Gurney