Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen verovert vijfde Players Championship Finals titel

Voor de vijfde keer in zijn carrière heeft Michael van Gerwen de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. In een spannende finale was hij met 11-9 te sterk voor Gerwyn Price.

Een rematch van de geweldige halve finale van de Grand Slam of Darts: Gerwyn Price tegen Michael van Gerwen. Beide mannen verkeren in ongelofelijke vorm, en met de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd beloofde dit een weer een top finale te worden. Van Gerwen had iets te bewijzen, Price lijkt niet meer bang voor het groene monster. De Welshman mocht ook beginnen, in iets wat een hilarisch leg werd. Price miste namelijk 10 pijlen op de dubbels, Van Gerwen 7. MVG prikte echter wel zijn achtste pijl erin, waardoor hij op 1-0 kwam. Met een 17-darter verzilverde hij ook meteen deze vroege break. De dubbels bleken toch nog niet lekker te gaan, en nu was het Price die de leg pakte na twee missers van MVG. Na een 14-darter mist de Nederlander in leg 5 weer twee dubbels, waardoor met een 3-2 voorsprong voor Van Gerwen de pauze werd ingegaan.

In de tweede sessie ging het niveau flink omhoog. Beide mannen stonden rond de negentig na vijf legs, na tien stond MVG alweer op 100. Hij begon met een 14-darter, waarna Price met een 12-darter en 104-finish (en een flinke schreeuw) weer terugsloeg. Een 15-darter van ‘Mighty Mike’ werd gevolgd door een 13-darter van ‘The Iceman’, waarna een 14-darter ervoor zorgde dat Van Gerwen ook deze sessie met 3-2 won. Zo kwam de stand op 6-4. Price kwam steeds beter in zijn spel, en dat werd uiteindelijk ook in de stand zichtbaar. Hij hield zijn eigen leg, waarna hij met een 14-darter de break terug pakte. Hij had hier wel drie missers van MVG voor nodig. Met een 17-darter pakte hij zijn eerste voorsprong deze wedstrijd. Met een 18-darter haakte Van Gerwen weer aan, maar op een 11-darter van Price had de Nederlander geen antwoord. De stand kwam op 8-7 in het voordeel van de Welshman.

Met een belangrijke 72-finish voor een 15-darter zette Van Gerwen de stand weer gelijk. Wat volgde was een puddingleg van Price, wat een uitgelegen kans was voor MVG. Met een 14-darter sloeg hij ook genadeloos toe. Met nog een 14-darter stoomde hij door en kwam hij op matchpoint. Met een 13-darter voerde Price nog wel de druk op. Van Gerwen leek hier een leg later nog aan ten onder te gaan. Hij miste vanaf 77 twee matchdarts, maar zag Price vanaf 20 ook drie pijlen missen om een beslissende leg in te gaan. Dubbel 5 was daarna met zijn derde pijl raak, waardoor Michael van Gerwen de Players Championship Finals titel weer terugpakte. Het WK ligt nu echt voor de deur, en wat een toernooi belooft dat te worden.

Gerwyn Price: 96.48 / 31.03%
Michael van Gerwen: 97.92 / 26.19%

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *