Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Grand Slam of Darts 2023

Michael van Gerwen verslaat Martijn Kleermaker en wint Groep G

Dinsdagavond namen Michael van Gerwen en Martijn Kleermaker het tegen elkaar op op de Grand Slam of Darts. Van Gerwen had de winst in de groep voor het grijpen tegen Kleermaker, die zelf al uitgeschakeld was.

Van Gerwen mocht aan de partij beginnen, maar een aantal slordige pijlen aan het einde van de leg zorgden ervoor dat Kleermaker de break kon plaatsen in 17 darts. ‘The Dutch Giant’ wist de break in de tweede leg te verzilveren door de dubbel 10 te vinden vanaf 44. In de derde leg kwam Van Gerwen dan ook uiteindelijk op het scorebord. ‘Mighty Mike’ gooide een 16-darter en zat in de wedstrijd. In de vierde leg leek Van Gerwen weer op gelijke hoogte te komen, maar door 5 gemiste pijlen op de dubbel was het Kleermaker die profiteerde en op 3-1 kwam.

De vijfde leg zou wel weer naar Van Gerwen gaan. De Nederlander produceerde een 14-darter en bleef Kleermaker op de hielen zitten. Toch bleef Kleermaker zijn landgenoot voor. Met een sterke 76-finish kwam Kleermaker op een 4-2 voorsprong en dus op matchpoint. Van Gerwen kwam via de dubbel 5 echter terug tot 4-3 en met een 92-finish kwam ‘Mighty Mike’ terug tot 4-4. Een beslissende leg moest uitkomst bieden en deze was een prooi voor Michael van Gerwen. Met een 20-darter won Van Gerwen ook zijn laatste groepswedstrijd op de Grand Slam of Darts en stuurt hij Martijn Kleermaker zonder een overwinning terug naar huis.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 90,27 / 25%
Martijn Kleermaker: 81,1 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *