Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen verslaat Ratajski en bereikt halve finales

Michael van Gerwen is doorgedrongen naar de halve finales van de UK Open. In de kwartfinales was de Nederlander in een spannende partij te sterk voor Kryzsztof Ratajski. Lees hier alles terug over de partij.

Michael van Gerwen kende tot zover een toernooi met moeilijke overwinningen. Hij bereikte de kwartfinales met zeges op Scott Mitchell (10-8), Mensur Suljovic (10-4) en Jose de Sousa (10-9). Ratajski speelde zijn drie wedstrijden boven de 100 gemiddeld. Dit deed hij tegen Nathan Aspinall (10-5), Madars Razma (10-8) en Jonny Clayton (10-3).

Ratajski start goed

Het was Krzysztof Ratajski die de laatste kwartfinale mocht beginnen. Dit deed Ratajski goed want met twee 180’ers en dubbel 16 hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Ratajski een 11-darter en brak daarmee Michael van Gerwen. De Pool wist de break niet te verzilveren, hij miste vier pijlen op de dubbel waardoor Van Gerwen via dubbel 5 meteen terugbrak. Met een 16-darter hield Van Gerwen vervolgens zijn eigen leg voor 2-2. De laatste leg voor de pauze ging met een 13-darter naar de Pool die met een 3-2 voorsprong ging pauzeren.

Van Gerwen blijft eraan hangen

Na de pauze begon Van Gerwen aan leg 6 en maakte er via tops 3-3 van. Met een 12-darter wist Ratajski opnieuw op voorsprong te komen. In leg 7 plaatste ‘The Polish Eagle’ toch opnieuw een break, met een 86-finish in 11 darts kwam hij 5-3 voor. Net als bij de eerste break wist Ratajski de break niet te verzilveren, met een 13-darter brak Van Gerwen meteen terug. Van Gerwen produceerde in de laatste leg voor de tweede pauze een 91-finish en zette daarmee de stand op 5-5.

Van Gerwen gaat er langs en wint

Na de laatste pauze begon Ratajski aan leg 11. De Pool miste de single 18 op een 50-finish, waardoor hij maar één pijl kreeg op dubbel 16 en miste. Van Gerwen profiteerde niet, hij miste een 78-finish op tops. Hierdoor hield Ratajski in 16 darts zijn eigen leg. Van Gerwen antwoordde goed, want met een 114-finish maakte hij er 6-6 van. In leg 13 pakte de Nederlander toch de eerste voorsprong, met een 64-finish brak hij Ratajski. Een leg later verzilverde ‘Mighty Mike’ de break door opnieuw 64 uit te gooien voor 8-6. Ratajski leek er door heen te zitten, want met een 14-darter brak Van Gerwen opnieuw en kwam daarmee op matchpoint. Toch bleef Ratajski goed door spelen en brak Van Gerwen terug met een 94-finish voor 9-7. Ratajski kreeg de kans om de break te verzilveren, maar miste een 122-finish op de bull. Van Gerwen stapte in en verzekerde zich van de halve finales door 126 uit te gooien voor een 10-7 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,82 / 58,82%
Gerwyn Price: 104,14 / 43,75%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *