Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen wint de Champions League of Darts 2019

Afgelopen weekend werd de Champions League of Darts voor de vierde keer georganiseerd, dit keer in Leicester. Een uitgebreide nabeschouwing van het toernooi vind je hier. 

Poule A
Poule A bestond uit Michael van Gerwen, Gary Anderson, Michael Smith en James Wade. Michael van Gerwen begon zijn poule goed met een 10-8 overwinning op James Wade. Michael Smith maakte een 6-4 achterstand goed tegen Gary Anderson, het werd 10-7 voor ‘BullyBoy’. Zaterdagavond won James Wade met 10-9 van Gary Anderson, na een 7-9 achterstand. Michael van Gerwen was met duidelijke cijfers te sterk voor Michael Smith; 10-6. Zondagmiddag stonden de laatste poulewedstrijden op het programma. Michael van Gerwen speelde tegen Gary Anderson, maar voor beide heren ging het nergens op. Van Gerwen won met 10-4. De winnaar van James Wade tegen Michael Smith zou samen met Michael van Gerwen doorgaan naar de halve finales. De wedstrijd ging heel lang gelijk op, maar door een goed laatste deel van de partij won Smith met 10-8.

Poule B
Poule B bestond uit Rob Cross, Daryl Gurney, Gerwyn Price en Peter Wright. Peter Wright begon zijn Champions League of Darts met een 10-7 overwinning op Daryl Gurney. Gerwyn Price versloeg Rob Cross met duidelijke cijfers. Zaterdagavond versloeg Peter Wright in een geweldige partij Gerwyn Price met 10-8. Rob Cross wist zijn tweede groepswedstrijd ook niet te winnen. Cross kwam goed terug van 8-2 naar 8-6, maar de laatste 2 legs gingen naar ‘Superchin’ voor een 10-8 zege. Zondagmiddag versloeg Peter Wright de nummer 2 van de wereld Rob Cross met 10-8, waarin Cross 4 darts miste op de dubbel voor 9-9. Daryl Gurney en Gerwyn Price speelden tegen elkaar voor een plaats bij de halve finales. Gerwyn Price begon erg goed aan de partij en kwam 6-2 voor. Die voorsprong gaf ‘The Iceman’ niet meer weg en won met 10-6.

Halve finales
Peter Wright en Michael van Gerwen wonnen zo overtuigend hun groep. Wright mocht de eerste halve finale gaan spelen, tegen nummer twee uit groep A Michael Smith. ‘Snakebite’ begon flitsend met een 128-finish, en daarna ging het al heel snel. De Schot won alle zeven legs voor de pauze, de laatste leg zelfs met een 161-finish met Smith wachtend op 87. Het leek erg gemakkelijk te gaan worden voor Wright, maar Smith schoot toch wakker. Met een 13-darter kwam hij op het bord. Wright won nog weer twee legs op rij, waaronder een 13-darter, maar de vier legs daarna gingen allemaal naar ‘Bully Boy’, 9-5. Met een 12-darter en 116-finish maakte Wright een einde aan deze reeks, waarmee Smith definitief gebroken was. Met een 14-darter won Wright de wedstrijd, net als vorig jaar haalde hij de finale.

De tweede halve finale ging tussen de nummer 1 van poule A Michael van Gerwen en de nummer 2 van poule B Gerwyn Price. Van Gerwen begon fantastisch, hij brak meteen in de eerste leg met een 10-darter. Die break bleef Van Gerwen houden tot 5-4. In de tiende leg brak Price terug met een 12-darter voor 5-5. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Vervolgens kwamen er 4 breaks waardoor het 8-8 stond. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee voor 10-10, waardoor er een beslissende leg moest komen. In de beslissende leg gooide Price twee beurten zonder triple en dat kwam hem duur te staan, met een 14-darter brak de Nederlander en won daarmee met 11-10!

Finale
Van Gerwen won de bull backstage, dus mocht beginnen aan deze finale en opent met een 88 finish en een 11 darter. Wright sloeg direct toe in zijn leg met een 156 finish. Een 154 finish op de beurt van Van Gerwen maakt 2-1 en zorgde voor een vliegende start van de finalisten. Na vier legs was de stand 2-2 en gooide Michael ruim 120 gemiddeld. De eerste break van deze finale plaatste Peter Wright in leg 7, waardoor hij voor het eerst op voorsprong kwam met 4-3. Dat eindigde de eerste minisessie.

Na de break mocht Wright dus beginnen om te proberen zijn voorsprong uit te breiden naar twee legs, Michael miste twee darts op dubbel om terug te breken en Wright slaagde er wel in de dubbel 16 te raken en maakte zo de stand 5-3. Peter Wright gooide in leg 9 100 uit door 20 – tops – tops te raken en heeft nu drie legs op rij gewonnen. Maar Van Gerwen breekt terug in de tiende leg en kan zijn achterstand gaan inhalen, en doet dit ook door tops te raken en terug te komen naar 6-5. Maar nog steeds een break voorsprong voor Wright die deze behoudt door ook leg 12 op zijn naam te zetten en 7-5 voor te komen. Van Gerwen kreeg darts om zijn eigen leg te houden maar miste en Wright strafte hard af door weer een break te plaatsen. 8-5 voor Peter Wright en hij begon zijn eigen leg met een maximum. Op het randje voor de tweede pauze wist Mighty Mike nog een keer terug te breaken en we eindigden deze mini sessie met 8-6.

De derde en laatste mini sessie mocht Michael beginnen, die hoognodig goede scores nodig heeft om Wright te stoppen. Hij leverde dit met een 136 finish op dubbel 8. Maar de break die de Nederlander nodig heeft om te winnen viel nog niet toen Wright zijn leg weer hield met een 76 finish waar MvG stond te wachten op dubbel 16. 9-7 voor Wright. Wright wist daarentegen wel te breken nadat Michael bijna 142 uitgooide maar net miste,  en Peter tops raakte en hiermee was hij 1 leg verwijderd van de titel. Van Gerwen miste nog de bullseye vanaf 124 om te breken, en hiermee leek het voorbij. Maar Wright miste drie match darts en Van Gerwen breekt de leg. 10-8 in het voordeel van Wright. Michael gooide 92 uit in twee darts en bracht zijn achterstand terug naar nog maar één leg. Met MvG wachtend op 62 kreeg Peter Wright 156 niet op nul en de Nederlander breekt en forceert een laatste beslissende leg die hij zelf mag beginnen. Wright opende met een 140 maar MvG heeft het voordeel terug en staat na negen darts op 146 waar Wright na 9 darts geen finish liet staan. 50 voor de titel is geen probleem voor Michael van Gerwen en na een achterstand van 10-7 komt Michael helemaal terug naar 10-11. Hij wint voor de eerste keer de Champions League Of Darts!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *