Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen wint in fenomenale wedstrijd van Gurney

Je zou het bijna vergeten na alle aandacht voor Sherrock, maar er worden meer wedstrijd gespeeld dan allen die van de eertste dame op de Premier League. Michael van Gerwen mag geen spelen tegen Daryl Gurney.

De wedstrijd begon al direct goed voor de Nederlander. Via dubbel 14 pakte Michael van Gerwen namelijk de eerste leg, ondanks dat Gurney deze was begonnen (0-1). Daryl Gurney kreeg in de volgende leg maar liefst 3 pijlen de kans om terug te breaken, maar raakte geen enkele pijl. Michael van Gerwen wist daarentegen zijn leg uit de handen van Gurney te redden (0-2).

De nieuwe pijlen van Van Gerwen bleken te bevallen. Scorend begon de Nederlander namelijk fenomenaal. Van Gerwen kreeg in de leg van Gurney nog de kans om 170 uit te gooien, maar miste de bullseye. Toch had Van Gerwen inmiddels alle tijd om opnieuw te breaken via dubbel 16 (0-3).

De eerste 180’er kwam uit de handen van de Noord-Ier, maar zou dit genoeg zijn om te breaken? Het antwoord is nee. Van Gerwen bleef gemiddeld geweldig gooien en pakte zijn eigen leg op dubbel 18 (0-4). Daryl Gurney was absoluut niet op niveau. Van Gerwen wist opnieuw te breaken en een whitewash leek wel heel dichtbij (0-5). Van Gerwen pakte zijn eigen leg op (0-6) en wist het eerste punt veilig te stellen.

Een leg hierna moest Van Gerwen heel even slikken, aangezien Gurney zijn eerste leg op het scorebord wist te zetten (1-6). Echt gevaar zal er niet van komen. Zonder enige moeite raakte Van Gerwen de dubbel 16 en won in een fantastische wedstrijd van Daryl Gurney (1-7).

Michael van Gerwen: 105.1/60%
Daryl Gurney: 94.8/17%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *