Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen wint European Darts Open voor 4e keer

Vorig jaar domineerde hij de Euro Tour, dit jaar is hij ook weer uit de startblokken geschoten. Het eerste toernooi van het jaar is wederom een prooi voor Michael van Gerwen, hij versloeg Rob Cross met 8-6.

De eerste Euro Tour van het jaar werd een duel tussen de nummer 1 en 2 van de wereld. Rob Cross speelt de laatste weken ongelofelijk goed, terwijl Michael van Gerwen niet zichzelf lijkt. Toch haalde hij hier weer de finale en wist hij zelfs een 9-darter te gooien. Hij wist voorafgaand aan de wedstrijd ook de bull te gooien, waardoor hij mocht beginnen. De eerste leg werd meteen een krankzinnige leg. Beide mannen begonnen nog rustig, maar een 180 van Cross werd gevolgd door een 171 van MVG. Cross volgde meteen met een 174, maar de groene sloopkogel toverde een 170-finish uit de hoed voor een 12-darter. Cross kreeg meteen een klap en verloor ook zijn eigen leg. Hij herstelde zich echter door meteen de break te pakken en daarna wel zijn eigen leg te houden, dit met 12 pijlen. Beide mannen bleven door knallen, want een 13-darter van MVG werd gevolgd door een 10-darter van Cross. Beide gemiddeldes lagen bij 3-3 ruim boven de 110.

Cross kwam vervolgens voor de eerste keer op voorsprong door een 14-darter via een break. Hij miste in zijn eigen leg echter één pijl op tops, waardoor Van Gerwen toch weer langszij kwam. Een 14-darter in zijn eigen leg leverde hem weer de voorsprong op, 5-4. Cross hield zijn eigen leg eenvoudig, waarna MVG weer aanzette en een 11-darter wist te gooien. Onze landgenoot zag Cross toch weer terugkomen, dit keer met een 14-darter. Dubbel 16 bracht Van Gerwen nog één leg verwijderd van de titel, Cross zette nog druk met een 180 maar dat was niet genoeg. Er kwam uiteindelijk geen beslissende leg, ook al had de wedstrijd die wel verdiend. Cross miste in zijn eigen leg namelijk twee pijlen, waarna een 78-finish MVG weer eens een Euro Tour titel bezorgde.

Michael van Gerwen: 105.23/63.64%
Rob Cross: 100.27/60%

 

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.